fbpx

Bevrijd je lieve, wijze en levenslustige Zelf!

Voor alle mensen die hun lieve, wijze en levenslustige Zelf willen bevrijden.

Misschien ben je succesvol in je werk, maar voel je je onbevredigd, alsof je iets mist, iets wezenlijks.
Misschien heb je een goeie relatie met je partner, ben je moeder of vader van een leuk stel kinderen, maar voel je je niet verbonden met hen. Laat staan met met jezelf.

Of/en: je hebt genoeg geld, woont in een mooi huis, maar je zou alles willen opgeven voor een leven waarin je meer liefde voelde, meer echtheid en verbinding.

Of, misschien zit je in een crisis die duidelijker is. Misschien rouw je om een dierbaar persoon, een ‘gemist leven’, of om een mislukt huwelijk. Ja, en dan heb ik het nog niet over al die mensen die in een duidelijke, ‘aanwijsbare’ crisis zitten. Misschien zit jij op dit moment in een crisis zoals deze en kun je wel een steun in je rug gebruiken?

Herken je je in één van deze zinnen? Dan is deze Zielentijd voor jou geschreven.


“Hoe gaat het met je? Goed?” 

Deze zin is zo erg! Er is geen interesse en, om er maar van af te zijn, zeg je dan maar vaak: “ja, hoor. Alles goed’.

Ik vraag aan jou nu echt oprecht: h
oe is het met je, werkelijk, van binnen?

Met deze blog ga ik verder in gesprek met jou. Probeer naar boven te halen wat jouw zielenpijn is. En hoe ik je hiermee kan helpen. Misschien dat je nu al niet meer verder leest. Helemaal goed! Je bent dan waarschijnlijk helemaal tevreden met je leven. GENIET ERVAN!

Voor degene die nu verder lezen…

MENSEN KIJKEN NAAR JE BUITENKANT

Je binnenkant is moeilijk te zien en te voelen.
Niemand

beseft hoe jij je van binnen voelt, zelfs je meest dierbaren weten dit niet.

Maar jij wel! Jij leeft namelijk dag en nacht met jezelf.
Zal ik zeggen hoe jij je diep van binnen voelt? Je voelt je vaker waardeloos, eenzaam en je mist iets wezenlijks. Het contact met ‘buiten’ is er niet of nauwelijks. Het voelt alsof je in een cocon zit.
Er hoeft maar iets te gebeuren en dan ga je weer! Dan ben je weer helemaal van de kaart. Het kunnen kleine dingen zijn, of grotere dingen. Sommige mensen belasten je ook zo!  Met een paar ‘grootbelasters’ heb je geen contact meer mee. Ja, dit was nodig om überhaupt te kunnen overleven.
Vaker voel je dat je niet meedoet in het leven. Hoe doen anderen dit toch?

ZAL IK JE ZEGGEN WAT IK DENK WAT ER MET JOU IS?

Jij weet gewoon wie je werkelijk bent. Bewust of onbewust.
Je hebt nog een verbinding met je ziel, je diepste jij, je diepste innerlijke zelf.
En daarom ben je een echte zoeker in je leven: naar jezelf! En dit blijft, zolang als je leeft!

Jij vindt waarheid en echtheid belangrijk. Daarom doet het ook zo’n pijn als je hier niet verbonden mee bent. Klopt dit?

Dit is niet de opdracht van vele anderen mensen om je heen. Die hebben een andere opdracht in het leven. En dat is natuurlijk ook helemaal goed. Soms denk ik dat ik, als zoeker naar waarheid en echtheid, ik het moeilijker heb. Maar dan besef ik weer: nee, dat is niet waar, ik ben gewoon super blij dat ik zelf door alle blokkades op eigen kracht ben gekomen! Mijn eigenwaarde is hierdoor zo groot geworden, in mijn binnenste. En dat is wat ik wil in het leven!


Vandaar dat ik je zeg. Dit is belangrijk:

LEREN OPKOMEN VOOR JE DIEPSTE INNERLIJK

Leren opkomen voor je diepste innerlijk, is leren je zo kwetsbaar op te stellen, dat jouw diepste pijn geheeld kán worden.
JOUW ZELF HEEFT JOU NODIG!
Het zit diep in je buik, bij je gevoel. Hier zit je krachtcentrum. Als je hier verbinding mee hebt, dan voel je DAT JE ECHT BENT, EN DAT JE LEEFT! En krachtig. En kun je daadkrachtiger opkomen voor wat voor jou belangrijk is in je leven.


MAAR… DIT KRACHTCENTRUM HEB JE GOED AFGESCHERMD!

Om er te komen, zul je langs je eigen opgewerkte verdedigingsmechanismen moeten gaan. Alleen jij kunt hierdoor heen gaan. In mijn ervaring is dit niet via mediteren te bereiken. Of via een visualisatie. Of via een flinke huilbuil. Alleen via het werkelijk omarmen van je verdriet, je boosheid, je angst, je alleen-voelen, het gevoel hebben geen plek in de wereld te hebben…
En ook belangrijk, en dit weten veel mensen niet, is dat je eerst vriendjes moet worden met je deel dat jou (al jarenlang) beschermd heeft.

WEET JIJ DE OORZAAK VAN JE PIJN?

Het gaat er dus om bewustzijn te leggen op dat wat in je onderbewustzijn speelt. Soms zeggen mensen dat ze weten wat er speelt. En dat de oorzaak bekend is waarom ze zoveel blokkades hebben. Ja, het kan natuurlijk wel (heel soms klopt het), maar meestal komen er hele andere dingen uit.  En die voelen dan zo waar. En geven je de innerlijke rust waar je naar opzoek bent!
En daarnaast, je hoeft het niet te weten, in mijn ervaring gaat het gewoon om het voelen en uiten van een emotie die vast zat. Jouw onderbewuste leidt je er wel naar. Daar hoef je niets voor te doen. Verhalen erover zijn soms misleidend en leiden je niet naar jezelf.

ZEG JA TEGEN JE ANGST

“Angst is niet iets wat bestreden moet worden. Angst is een dierbare vriend die je laat zien wat je nog niet diepgaand in jezelf geaccepteerd hebt.”

Deze zin zag ik laatst en voor mij klopt die als een bus!


EN ZEG JA TEGEN JE DIEPSTE PIJN

Ik weet het en hoor het elke keer… veel mensen die ik ken vinden het moeilijk om met pijnlijke emoties om te gaan. Dit wordt door henzelf bevestigd.
Dit komt mede door het verdedigingsmechanisme dat we zelf hebben aangemaakt. Dit maakt het gewoon extra moeilijk. Bij sommige is de beschermingsmuur erg dik. En denk maar niet dat je iets heel ergs in je leven hebt moeten meemaken! Dat kan natuurlijk wel, maar alle gebeurtenissen in je leven heb je subjectief ervaren. Een verhuizing kan al een paar emoties vastzetten. Of een uitval van een boze buurvrouw kan al voor een extra muur zorgen.


JE HEBT EEN ZETJE NODIG, misschien wel een GROTE ZET.
Alleen jij weet dat van jezelf. Een zetje, of een grote zet.

 

JeZelf bevrijden.
Ik help je ermee.

Lieve groetjes, Kitty

 

 

info@kittyvromen.nl
0031 (0)475 210463

© 2020 Kitty Vromen 

Website, hosting & WordPress Onderhoud in samenwerking met Sitefly