fbpx

fotoHet is me wat, de tijd waarin we nu leven! Ik ervaar het zelf als een grote tornado die soms genadeloos toeslaat. Bij mij, de mensen om me heen, in de wereld.
Als hij weer eens toeslaat bij mij, dan voel ik me een poosje ontheemd en ben ik helemaal in de war. En toch kom ik elke keer weer bij mijzelf terug!
Met beide benen op moeder aarde. Want die trekt en trekt aan mij.
Waarvoor dient deze tornado? Volgens mij maar om één ding, namelijk om alles wat onecht aan ons is te ontmantelen. Om oude waarden en normen te transformeren naar een nieuw wereldbeeld. Ook, om een nieuw beeld van jezelf te scheppen. Een nieuwe tijd die vraagt om niet meer te geloven wat anderen zeggen, maar om de diepe waarheid over wie je werkelijk bent, vrij te maken.

Ja, wie ben jij? Wie ben ik?
Mijn waarheid is dat ik niet eens weet wie ik ben. Mijn hele leven geef ik ruimte om mezelf elke keer te ontmoeten in het moment. En af en toe, voel ik dat er een hele grote liefdeskracht in mij huist. Dit is natuurlijk heel fijn dat ik die voel. Hier heb ik jarenlang innerlijk werk voor gedaan om die vrij te maken. En deze zelfliefde inspireert me om een bepaalde kant op te gaan, waarin ik dan weer mijn lessen krijg. Uiteindelijk vangt ze me weer op en voel ik dat ik veranderd ben. Of eigenlijk meer mij ben. 
Maar er is meer… Er is een andere kracht in ons, hier ben ik onder meer sterk mee in aanraking gekomen tijdens de opleiding stemwerk. En over deze kracht wil ik het even met je hebben. Omdat dit is wat ik weet wat NU nodig is om mee te helpen aan een nieuw wereldbeeld. De nieuwe wereld begint in onszelf!

De oerkracht in ons wil eruit!
Wat is de oerkracht? Grappig, terwijl ik deze blog aan het schrijven ben is er ook iets anders dat nu meeschrijft. Want, als je, net als ik maar af en toe deze kracht ervaren hebt, dan is het nog niet echt een deel van je. Maar…. het is een begin, en ik weet niet waar het naar toe gaat. Wel dat ik hem voelen kan, diep in mijn onderbuik. Hij voelt als een nieuw soort mannelijke kracht in een vrouwelijk lichaam.
Het gaat erom, als die meer op aarde kan zijn, dat ik helemaal opkom voor waar ik in geloof! Dat ik echt ga staan en mezelf laat zien. Die oerkracht is dus eigenlijk een soort daadkracht.
En dit is best eng. Met name het deel dat ik deze oerkracht begin toe te laten om via mijn lichaam in de wereld te komen. Ik merk dat deze kracht die in mij zit, ook mijn grootste angst is. Het voelt als een zwaard van Damocles. Hij kapt wat niet meer bij me hoort. En geeft voeding aan waar ik wel in geloof. Dat is spiritualiteit in actie!

Nog meer spiritualiteit in actie

Deze tekst heb ik uit de recensie van haar boek ‘de verbinding’.“Wetenschapsjournalist Lynne McTaggart neemt je (in haar boek ‘De Verbinding’) mee naar een volgende, revolutionaire stap in de modern wetenschap. De verbinding ontsluit de radicaal nieuwe wetenschappelijke visie op de essentie van alle leven en de menselijke ervaringswereld en verandert onze kijk op onszelf. We ervaren onszelf als individuen, losstaand van elkaar, maar het tegendeel blijkt waar te zijn: alles draait om de ruimte tussen ons en anderen, de samenhang van alle dingen en levensvormen. Onze onbewuste motivatie is het streven naar verbondenheid. Sterker nog; we zijn op het meest elementaire niveau van het leven onlosmakelijk met elkaar verbonden zonder ons daarvan bewust te zijn. Ons verlangen anderen te helpen is daarom even essentieel voor ons levensgeluk als onze behoefte aan voldoende voedsel en slaap. McTaggart maakt glashelder dat we groeien door ons in de ruimte tussen ons en anderen te begeven; hierdoor kunnen we conflicten oplossen of, nog beter: voorkomen”.
Ja, wetenschappelijk is het bewezen, ik weet uit eigen ervaring dat het zo werkt! Waarschijnlijk jij ook?!

In de jaargroep ‘ ’t Licht van je ziel’ zit alles waar ik in geloof, wat voor mij waar is!

1. Iedereen heeft leiding van binnen uit. Je kunt het je intuïtie noemen, of je gids. Het is heel belangrijk om hiernaar te luisteren. Maar let wel, deze gids is er niet om je leven te houden voor wat het nu is. Nee, hij/zij/het zal je uit je comfortzone halen. Maar je zult verbaasd zijn waartoe je allemaal in staat bent!
2. Neem je verlangen om anderen te helpen, op wat voor wijze ook, serieus! Blijf niet in het mentale kringetje ronddartelen van: van ‘ik ben niet goed genoeg, of ik moet nog die of die cursus doen’. Je bent nu al goed genoeg. Geef aan een ander wat jezelf wilt ontvangen. Ik kijk hier heel ruim naar. Het gaat niet alleen om betaald werk. Maar ook om je open te stellen om je bv met anderen in te zetten voor een hoger doel. In je wijk, een bepaalde doelgroep waar je hart mee resoneert. Maakt niet uit wat het is. Als je maar niet in je eigen huisje, je eigen kringetje rond blijft dartelen. Je helpt jezelf er niet mee, en ook de ‘nieuwe wereld’ niet.
3. Kwetsbaarheid is een grote kracht. Hierin geef je toestemming aan jezelf dat je bent wie je bent op het moment! Of in deze tijd van je leven. Of hoe je je voelt in je relatie, in je werk. Of bij je familie. Erkennen wat is, haalt je  uit je hoofd en brengt je in je hart.
4. Intenties zijn belangrijker dan doelen. Een intentie voel je diep van binnen. Een intentie eist niets, maar laat ‘het wonder’ aan zich ontvouwen. Een doel is resultaat gericht. Mijn intentie met de jaargroep is bijvoorbeeld dat deelnemers het ‘werk van hun ziel’ aandacht gaan geven. Hoe dit uitziet? Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is het voor iedereen anders zal zijn! En dat ieder gesteund en begeleid wordt door haar eigen ruimere bewustzijn. Het ‘wonder’ maak ik van dichtbij mee. Daar ben ik al op voorhand dankbaar voor dat ik hier een schakel in mag zijn.
5. Autonomie versterk je door met gelijkgestemden te zijn, en te delen wat er bij je van binnen gebeurt. Werkvormen die dit bekrachtigen zijn belangrijk om in te zetten. Vandaar dat ik kies voor allerlei soorten opstellingen, stemwerk en dialoog. Support van de groep is van wezenlijk belang om te groeien. EN, heel belangrijk, jezelf in het diepe gooien door het te doen.
6. Co-creatie is het nieuwe creëren. Alleen door met andere mensen samen te komen en open te staan voor ieders eigen wijsheid en voor ieders lijntje ‘met boven en beneden’, kan er iets ontstaan wat je in je eentje niet gelukt was.
7. Zijn wie je bent, op het moment is belangrijker dan iemand te zijn. Integriteit speelt hier een grote rol in! Hierin ligt de grootste transformatie. En veranderingen die van binnenuit komen, gaan niet snel. Want als jij meer jij wordt, hoe reageert je partner dan? Of je kind, je baas, je klant? Daar mee dealen is al een levenskunst op zich! Niet iedereen is blij met jouw transformaties. Uiteindelijk natuurlijk wel:).
8. Fouten maken hoort bij groeien! Als je dit van jezelf mag, en het hoeft niet perfect te zijn, dan kom je in ieder geval in beweging en geef je jezelf de gelegenheid om het werk van je ziel te ontwikkelen.
9. Het opstellingenwerk is een geschenk uit de hemel. Deze hulp is er om je innerlijke wereld meer zichtbaar te maken. De waarheid maakt vrij. Ook dit is elke keer weer van toepassing. En hiermee zeg ik niet dat het makkelijk is om waarheid toe te laten. Wat is er op een diepe laag met jou of jouw familieziel gebeurd? Hoe beïnvloedt dat je leven? Wat is van jou, en wat is van een ander? Erkennen wat er is, overgave, toestaan, controle loslaten en laten gebeuren… Dat en nog meer… Dat is toch een geschenk?
10. Ik sluit af met het allerbelangrijkste; je uiten, emoties movable maken, gevoelens vrijmaken van wat voor jou echt waar is. Dat is wat ik het meest essentiële vindt wat we in deze tijd nodig hebben! Ja, en hier komt die oerkracht weer om de hoek kijken:).

Doe jij mee?
Wil jij een jaar lang met een groep gelijkgestemden leren hoe je je oerkracht toe kan laten? Om het werk van je ziel echt te gaan praktiseren? En zo een grote(re) liefderelatie met jezelf en de wereld te ontwikkelen? Sluit je dan aan bij de jaargroep ”t Licht van je ziel’. Deze start al over 2 weken, op 8 & 9 maart. 

Dank je wel voor het lezen en misschien zie ik je binnenkort!?

Lieve groetjes,
Kitty

info@kittyvromen.nl
0031 (0)475 210463

© 2020 Kitty Vromen 

Website, hosting & WordPress Onderhoud in samenwerking met Sitefly