fbpx

De Gospelkerstliedjes vullen mijn hele huis. Ik voel me zo blij, dankbaar en ontroert door de woorden die gezongen worden en de swingende melodieën. Het is echt balsem voor mijn ziel. En nu mag het!
Het is kersttijd! En dan mag ik mijn devotie voor the Lord, voor God, laten horen, delen en erop dansen! I love gospelsongs!
I worshipe you Lord, my heart belongs to you!, wordt gezongen.
Na jarenlang voor zweverig type uitgemaakt te worden, maakt het mij nu eindelijk niet meer uit! Iedereen mag het weten, ik ben een vol overtuigd aanbidder van God!
Ik voel zijn spirit in mij!

I believe in God – Oslo Gospel Choir.

Ik weet als geen ander  hoe het is om niet voor je diepe geloof uit te durven komen. En hoe je erop afgerekend kan worden. Ooit kwam tijdens een opstelling hevig naar voren, dat ik wel zeker belastende lijntjes blijk te hebben met mijn voorouders die missionarissen waren! (Dat zit alweer goed nu. ;)) O, en dan dat katholieke geloof! Waar je iets niet kan vertellen wat een ander niet mag weten…
Halleluja! Wat een geheimen werden én worden er binnenshuis gehouden. Het heeft veel invloed op me gehad. Wat heb ik gevochten tegen de kerk, tegen alle christelijke dogma’s over ‘hoe het allemaal moet.’ Nooit werd ik gezien, nooit werd mijn pijn gezien; ik moest leven hoe het ‘hoorde.’ Maar dit was zo’n gevecht..!

Uiteindelijk heeft mijn innerlijke God mij mensen op mijn pad gebracht die mij écht hielpen om me van mijn lijden te verlossen. Zonder hun hulp zat ik nu nog in een depressie en in een toestand van totaal ontredderd zijn. Oke, Ja… Kinderen krijgen, moeder zijn en een lieve man verzachten zeker en wel de pijn. Zij gaven me ook een reden om door te gaan!
Mijn moeder noemt me een zondagskindje (ik ben ook op zondag geboren, de dokter moesten ze uit de kerk weghalen om te helpen met mijn geboorte.)
Lieve mams, zonder jou en pap had ik niet de grote levenslessen die ik heb gehad als ziel op aarde. Ik hou zoveel van jou en papa die nu meekijkt uit de hemel als ik dit schrijf. My God, wat kan ik hem nu beter voelen dan toen hij in leven was… En weer wordt mijn laptop nat van mijn tranen. Mijn vader heeft zo gestreden in zijn leven. Maar zijn vrolijkheid neem ik mee…
Ook zijn wijsheid die voor mij zichtbaar werd toen hij al oud was. Voorheen wilde ik niets van hem aannemen en was hij mijn goeroe over wat ik juist niet wilde zijn. Ik ben heel blij dat ik weet én voel, dat hij, nu hij weer spirit is, weer bij zijn eigen grootste liefde is: hijzelf, zijn hart.

Ik ben geen kerkganger, ik ben geen bijbelkenner (snap die taal niet), maar wat ik wel ben is een liefdesmens. Een hartenmens, een verlangen-naar-verbindingmens.

Een moeder, een oma. Maar bovenal ben ik een ‘hulpje van God’. Ik volg zijn licht, ook al heeft dat me in de diepste duisternis van mijn ziel gebracht. Het heeft me er ook weer uit geholpen en me gebracht naar het licht van mijn eigen wezenstrilling. En die is zo licht, zo blij, zo vol LEVEN!

Als ik iets achterlaat in dit leven, dan is het wel dat ik mijn intuïtie ben leren gebruiken. ONVOORWAARDELIJK!
En ook mijn hart heb leren laten sidderen, van angst, van liefde en van mededogen. Voor mezelf en voor een ander.
Mijn emoties heb ik ook leren toelaten, wat dat ook maar was of is. (Wel vaak in veiligheid, want is er geen veiligheid? Dan houd ik het voor me!)
Nu siddert mijn hart voor een kip met de naam Frank. (nooit je kip naar een kind van je noemen!) Deze kip heet iets aan zijn poot, en ik ben bij hem. Elke dag denk ik: nu gaat ie dood. Maar toch niet, ik zie zijn strijd. Ik mag hem nu aanraken, de schat. Hij ziet niet uit, met die kale nek (zo is hij geboren, kan hij niks aan doen.)

Ik wens jou een kerst met veel dankbaarheid.

Wil jij ook een hulpje zijn en meehelpen aan de transformatie van ons mens-zijn?
Dan weet ik ZEKER dat je innerlijke God in jouw spirit, je aanwijzingen geeft hoe jij dat het beste kan doen.
Ook al heb je een drukke baan, leef je meer in de wereld waar strijd is om de macht, of krijg je voor het eerst van je leven je AOW als vrouw van 65!
God is er elke dag voor jou, waarom?

Omdat jij God bent. 

Liefs, Kitty

info@kittyvromen.nl
0031 (0)475 210463

© 2020 Kitty Vromen 

Website, hosting & WordPress Onderhoud in samenwerking met Sitefly