fbpx
In de periode van 2004- 2012 zijn er jaarlijks opleidingen ( basisjaar en vervolgjaar) gevolgd door mensen die het systemisch werk intensief voor zichzelf en voor hun klanten wilde leren. Vanaf 2013 worden er geen opleidingen meer aangeboden. 

Hieronder testimonials van deelnemers van het basis- en/of vervolgjaar systemisch werk van 1frissewind. 

“Een boel praktische handvatten rond het organiseren en begeleiden van opstellingen. Een goede balans vinden tussen volgen en sturen, het goede tempo ook, en de juiste begrenzing van een opstelling. Eerste stappen in de innerlijke navigatie bewuster gaan gebruiken.”?Jan Devriendt, arts, counselor, consultant

“Ik kan in mijn praktijk meer diepgang aan de cliënten aanbieden iets waar ik ook veel behoeften aan had. Dit geeft me weer een nieuwe impuls en uitdaging in mijn werk als therapeut. Voor mij is het meest waardevol wat ik geleerd heb vanuit de filosofie, dat er steeds een behoefte is aan evenwicht. Dat wordt gecompenseerd zolang er onduidelijkheden of dingen/ situaties niet gezien, begrepen of geheim gehouden worden. De compensatie is eigenlijk de klachten veroorzaker in mijn ogen”.
Marion Schins Praktijk voor Psycho-sociale therapie?

“Ik wilde leren waar mijn kracht en energie zit. Ik heb door de opstellingen wat belastende lagen afgepeld, en ben dichter bij mezelf gekomen en daarmee dichter bij mij eigen kracht”.
Loes, 27 jaar

“Het jaar heb ik als zeer waardevol ervaren Kitty. Jij hebt een belangrijke bijdrage geleverd aan ons gevoel van verbondenheid en ons leerproces”.
Jenny Schreinemachers, coach en counselor

 

“Ik ben ervan overtuigd dat het werk me vrede en een gevoel van meer eenheid heeft gebracht en dat dit zeker aan de basis ligt voor het beter kunnen omgaan met mijn darmziekte. Ook medisch gezien ben ik vrij stabiel en de bloedwaarden zijn redelijk goed. Het gaat anno 2011 heel goed met mijn gezondheid. Het meest waardevolle aan het opstellingenwerk is voor mij het feit dat je onbevooroordeeld kan kijken naar zelfs zeer pijnlijke dingen van het verleden van iemand en dat je de persoon in kwestie brengt bij zijn persoonlijke vrijheid (hoe zwaar deze vrijheid soms ook belast is) om iets in beweging te brengen. Bedankt voor het mooie jaar, de zachte omarming, de gezellige locatie en het warm onthaal ook van je man Hans en je moeder”. Mieke Dedroog

“Ik heb geleerd dat ik alle kennis moet loslaten en gewoon mag volgen wat er komt. Ik heb geleerd dat ik niet “hoef te helpen”. Ik heb geleerd dat opstellingen een diepe “rust” geven. Het systemisch werk geeft een diepe rust. Het resoneert bij de ziel van die persoon. Het “hoeft niet besproken” te worden….fonetische klanken, vertekenen het innerlijke beeld weer m.i. en “zetten je alsnog in een hokje”.
Esther Verhooren

“Je krijgt meer begrip voor jezelf en de ander. Oordeel en schuld vallen weg. Ik zie de mensen van onze groep steeds meer opengaan”.
Charlotte Langen

Hallo Kitty,
Iedere dag ben ik dankbaar dat ik bij jou de basisopleiding Familieopstelling mag volgen. Er ligt een deken van vrede en rust over jouw manier van begeleiden. Voel me er erg fijn bij. Mijn eigen familie, die van mijn partner en ons “samengestelde gezin” krijgen een waardevollere lading. Ik ben ook dankbaar dat ik mensen mag gaan begeleiden met een confronterende maar “vredige” manier van “bewust worden”. Heel fijn, wilde ik gewoon even zeggen.
Liefs Esther

“Het werken in een basisopleiding is voor mij veilige en intensieve manier om te werken aan mijn eigen persoonlijke groei en familie thema’s. Door de opstellingen van mezelf en de medecursisten zit elke opleidingsdag vol cadeautjes met leermomenten en inzichten.?Ik leer mijn verborgen emoties te laten zien. Ik merk dat ik geraakt wordt door de thema’s van andere cursisten die ook in mijn leven een rol spelen. Al doende leer ik met vallen en opstaan opstellingen te begeleiden. Maar ik merk ook dat ik dankbaar ben voor deze leer mogelijkheid, ik groei en veranderen, ook al gaat dit soms met pijn confrontatie en verdriet of boosheid. Er zijn ook momenten van vreugde en blijdschap over het inzicht of zoals ik het noem “het cadeautje” wat ik heb ontvangen. Als dit werken is, zou ik zo wel mijn hele leven willen werken. En dat is wat ik ga doen! Kitty weet hoe ze ons op een liefdevolle en respectvolle manier kan begeleiden in ons eigen leerproces. We zijn allemaal leraren en leerlingen van elkaar en er is volop beweging, verdieping, humor en ruimte voor wat ons raakt. ?Wat ik in je lessen waardeer is je vermogen om je te verbinden met de groep. Je doet dit door je eigen kwetsbaarheid te laten zien en met ons te delen. Maar ook door een stapje terug te doen en ons /mij de ruimte te geven om zelf als opsteller te werken in de groep. In deze groep waren we allemaal leerling en meester van elkaar. Ik wil je bedankten voor deze voor mij bijzondere krachtige manier van lesgeven. Door jou heb ik mogen leren en ervaren dat door; gewoon bij mezelf te blijven- trouw luisteren naar mijn intuïtie en gevoel- en te vertrouwen op dat wat het veld op dat moment laat zien- met respect naar de representanten, de vraagsteller en de aan hun verbonden systemen – ik een opstelling kan leiden. Als dit werken is, zou ik zo wel mijn hele leven willen werken. En dat is wat ik ga doen! ?Kitty weet hoe ze ons op een liefdevolle en respectvolle manier kan begeleiden in ons eigen leerproces. We zijn allemaal leraren en leerlingen van elkaar en er is volop beweging, verdieping, humor en ruimte voor wat ons raakt”.
Wil Janssen

“Ik kan stellen, dat deze basisopleiding een enorme impact heeft gehad op mijn persoonlijke groei en mijn huidige werksituatie”. “Niets is meer, zoals het was; het groter geheel is zichtbaar geworden”. Ik dank Kitty en mijn medecursisten voor dit inzicht.”
Dorethea

Feedback van deelnemers uit een praktijkjaar begeleid door Kitty bij Wolfgang Koeninghaus scholing in Duitsland

“Al vanaf het begin heb ik je als iemand met veel ervaring ervaren. Jouw eerlijkheid en openheid heeft het me mogelijk gemaakt, dat alles wat is, naar boven kon komen om gezien en geacht te worden”.
?Vrouw, midden 40 met Duits – Afrikaanse wortels.

“Ik geloof dat het belangrijkste voor mij is, dat je me gestrekt hebt vooral bij mijn eigen waarneming te blijven. Deze te vertrouwen…. en steeds meer te vertrouwen. Deze ervaring beleef ik als een kracht om vooral mijn eigen weg te gaan en mijn ideeën vorm te geven en tot uitvoering te brengen”.
Man, 50 +, met Duitse wortels.

“Kitty is zeer inspirerend op momenten dat de groep of de opstelling vastloopt. Ze zorgt ervoor dat je bewust omgaat met je eigen houding en aanpak. Ze is er telkens weer in geslaagd om elk van ons en de groep als geheel door moeilijke momenten heen te loodsen. Voor mij was Kitty ook zeer ondersteunend tijdens mijn eigen oefengroepen hier in België. Wanneer ik ‘het noorden kwijt raakte’ kon ik haar bellen en hielp ze me telefonisch om opnieuw de juiste balans te vinden, eigen blinde vlekken te zien, mijn innerlijke bron aan te boren. Dit waren leermomenten om nooit te vergeten”.
Vrouw, 40, met Belgische wortels.

“Alle bijeenkomsten waren open. Je drukte geen stempel, alles ging zoals het op dat moment was”.
Vrouw, 50 +, met Nederlandse wortels.

“Ik heb je als iemand leren kennen die zich in een situatie erg goed kan invoelen. Zeer respectvol en betrokken is. Ik heb je tijdens het praktijkjaar in verschillende situaties mogen meemaken en was elke keer weer van je manier van werken enorm onder de indruk. Vooral die keren hoe je bent omgegaan met de ‘kritieke situaties’. Je bent altijd met je gehele kracht en liefde bij ons en ‘het veld’ geweest. Je hebt mij moed en kracht gegeven en het innerlijke vertrouwen dit werk, voor mezelf en de mensen die tot mij komen, door te geven!”.
Man, midden 40, met Duitse wortels.

“Voordat ik een eigen open avondgroep opstellingen begeleidde had ik een belangrijke tussenstap. We kregen een oefenveld met opstellingen in één op één situaties. Hier kregen we van Kitty op een competente manier een kader waarin ze met invoelingsvermogen ons onderricht gaf”.
Man, 50, met Duitse wortels.

 

info@kittyvromen.nl
0031 (0)475 210463

© 2020 Kitty Vromen 

Website, hosting & WordPress Onderhoud in samenwerking met Sitefly