fbpx

Beste mensen,
31 Oktober ga ik naar een lezing van Marian van den Beuken. De lezing gaat over haar nieuwe boek ‘meer zijn dan je brein’: het nieuwe bewustzijn van sensitieve pioniers. Marian is mede-auteur van dit boek. Haar gedicht over sensitieve pioniers is een levende woordenstroom die mijn ziel raakt. Misschien herken jij jezelf er ook in?

van Marian van den Beuken 
De sensitieve pionier

is verbonden met de innerlijke bron,
vindt daar inspiratie, levenslust, levenskracht,
lichtheid, blijheid, relativeringsvermogen,
ontvangt sensitiviteit als een geschenk voor zichzelf en de wereld,
experimenteert ermee, leeft vóór, valt, staat weer op
en creëert zo samen met anderen nieuwe levende vormen
in communicatie, organisatie en management,
heeft het lef, een eigen pad te banen,
onvermoede zijwegen in te slaan,
laat zich niet in een hokje zetten,
durft te struikelen,
vreest de wanhoop niet 
en veert weer op als een duikelaar,
neemt pas iets voor waar aan wanneer het hart ja zegt,
weet dat wegen niet zomaar samen komen,
grijpt kansen die het ‘toeval’ geeft,
durft niet meer verrijkende concepten en contacten los te laten
en, al is het soms bibberend, met lege handen te staan,
wil helend communicereneert de vele verschijningsvormen van diversiteit,
richt zich vastbesloten op het waardevolle,
vertrouwt op organische groei en
op de zuivere inspiratie die uit de eigen innerlijke bron opborrelt”.

Ik ben me bewust dat dit gedicht ook een visie is. Oftewel een nieuw bewustzijn waar meer en meer mensen naar toegetrokken worden. En erin pionieren. We oefenen ons erin. Vaak met babystapjes. Soms ook met grote stappen. Op een aantal zinnen uit het gedicht van Marian ga ik even dieper op in.
Onze activiteiten zijn erop gericht om te ontdekken hoe je je hart vrij kan maken om een JA te voelen. Met andere woorden, hoe kun je je zelfbescherming zachter maken, zodat je liefdevolle hart mee mag doen in het leven. En je ruimte maakt voor jouw unieke pad. Ontdekkend, voelend, en wetend. Mijn leven is niet voor niets. Ik draag bij, op mijn unieke wijze.
Helende communicatie: waar vind je die hedentendage nog. We praten heel wat af, maar hoe kunnen we met elkaar communiceren op een manier die helend is? In een opstelling ervaar je dit helende aspect op gevoels- en lichamelijk niveau. Ons hoofd kan daar nog niet veel mee:). Vaak is communicatie nog zo verbonden met woorden. Maar er is ook communicatie die ons lichaam met ons deelt. Die mag wat mij betreft meer ruimte krijgen! Gelukkig heb ik een vorm, de opstelling, om hier meer bewustzijn op te leggen.

AGENDA
Ben jij eraan toe om, samen met anderen, nieuwe levende vormen van communicatie te ontdekken?  Kom dan naar de open familieopstellingen workshop van 24 november. Er is nog ruimte voor 2 vraaginbrengers en 3 representanten.

Of ben je eraan toe om jeZelf op nummer 1 te zetten? Sluit dan aan bij de basisopleiding voor pioniers die op 15 november start. Tenminste, als nog 3 mensen zich aanmelden. Dan kan hij doorgaan. En anders wordt hij verschoven naar januari 2013.
Ik ben aan het pionieren in ‘vertrouwen op een organische groei’. Deze weken, zo vlak voor de ‘startdatum’ zijn spannend. Wat heb ik allemaal aan promotie gedaan? Ik heb met redelijk wat mensen gesproken/gemaild over de nieuwe basisopleiding voor pioniers. Er zijn 2 introductiemiddagen geweest. De nieuwsbrieven hebben er aandacht aan besteed. Ik heb geadverteerd in verschillende bladen. En nu, 2 weken voor de startdatum zijn er nog niet genoeg deelnemers om te kunnen starten. Ik heb volgens mij genoeg gedaan. Genoeg zaadjes gepland.
Hoe ga ik nu om met die angst die in me opborrelt. In een soort schaamte als hij in november niet door kan gaan. Hoe ga ik om met onzekerheid. Ik kan wel iets willen, en er zijn 5 deelnemers die zich ‘definitief’ hebben opgegeven. Maar hoe ga ik nu om met deze 2 weken? Doordat ik die vraag nu stel, openlijk, komen er leuke antwoorden uit mijn binnenste borrelen. Graag deel ik deze ook met jullie. Misschien heb je er wat aan.

HOE GA IK OM MET MIJN ONZEKERHEID
* Als eerste, ik kom er mee naar buiten. Nu, via deze nieuwsbrief. Pfff hehe, dit lucht op.
* Als tweede, ik erken mijn angst, en doe hier niets mee. Dit hoort er gewoon bij. In het niets meer kunnen doen voel ik wel meer ruimte om te gaan winkelen met mijn moeder:) En, nu kan ik een fotoboekje samenstellen van onze eerste kleindochter Saar.  Geboren op 21 september 2o12.
* Ja, en dan kom ik vanzelf bij nummer drie: ik tel mijn zegeningen. Wat ben ik dankbaar voor al die mensen die de moed hebben om tijdens een opstelling naar binnen te gaan. En ook dat ze mij vertrouwen geven om hen te begeleiden. Dat ik hen mag aanraken in hun diepe menselijkheid. Dank je wel, lief mens.
* Ten vierde, ik pak nu wat vaker het gebedenboekje van Toon Hermans en zet af en toe muziek op die mij raakt. Zo blijf ik dichter bij mij en ga niet in de onzekerheid zitten met mijn aandacht.
* Als vijfde punt, ik ga morgen mijn 5 deelnemers vragen om tot maandag 12 november af te wachten om te kijken of hij nu in november kan starten. En zo niet, of ze dan met mij willen ‘wachten’ tot het eerste blok in 2013. Met de hoop dat de tijd in ons voordeel werkt.
* Als zesde punt dank ik het universum, dat ik weer gelegenheid krijg om, in de spanning van het afwachten, om bij mijn eigen wijsheid te komen. En al mijn angstgedachten te laten voor wat ze zijn. De liefde in mij omarmt me met een compassie voor mezelf. Dank je Byron Katie, dat je in mij het zaadje gepland hebt dat de werkelijkheid altijd is wat ik (en anderen) dient. En dank je Bert Hellinger en alle andere pioniers in het systemisch werk, voor de wijsheid van het hart die in opstellingen naar boven komt. Ook nu, tijdens het schrijven van deze nieuwsbrief, wordt iets opgesteld: mijn verlangen, mijn intentie, mijn onzekerheid, mijn innerlijke wijsheid, mijn moed. Opstellen is jezelf laten zien, in alles wat er is.

* Als laaste punt, ik wacht af wat deze ‘coming out’ bij jullie doet:) Ik houd van eerlijke reacties, eerlijke tips, ik houd er ook van als jullie mij wijzen op iets wat ik over het hoofd heb gezien. Waarin ben ik nog niet in mijn communicatie helder? Word je wel gezien?

Een hartegroet van Kitty en Hans

 

 

 

info@kittyvromen.nl
0031 (0)475 210463

© 2020 Kitty Vromen 

Website, hosting & WordPress Onderhoud in samenwerking met Sitefly