fbpx

 Het boek
Zinvol rouwen
Ontdek hoe intens puur rouwen kan zijn

is een levende getuigenis van de tijd voor en na
het sterven van Robin van der Sligte,
zoon van Hans en Kitty.

 

Moeder Kitty en zus Anne van der Sligte hebben het samen geschreven.

 

 

Over Zinvol Rouwen

Zinvol rouwen geeft een totaal nieuw en hoopgevend perspectief op rouw. Het verhaal is een levensechte getuigenis van een eigentijdse manier van rouwen waarin een groot zelfonderzoek centraal staat.

Kitty, moeder van vier volwassen kinderen, vertelt over dat waar vaak niet over gesproken wordt wanneer iemand sterft. Je leest in een intiem autobiografisch verhaal hoe ze het sterven en de dood van haar zoon Robin ervaart en hoe door zijn dood het leven in haar en om haar heen radicaal verandert. Ze bevraagt alles wat op haar pad komt: een relatiecrisis, de grote ongemakkelijkheid met de buitenwereld, de confrontatie met de gedachte “nooit meer’ en haar wens om een nieuw contact te leggen met haar overleden zoon.
Haar verhaal is een levensechte getuigenis van een eigentijdse manier van rouwen waarin een groot zelfonderzoek en zelf­liefde centraal staan. Een totaal nieuw, hoopgevend perspectief op rouw.

‘Ik leg het boek na elk hoofdstuk weg…het moet bezinken. Zo heftig. Zo veel is hetzelfde als mijn eigen beleving. Ook als ik voor de tweede keer hetzelfde hoofdstuk lees. En ik denk… jij voelt en ziet het dus ook. Dank Kitty, dat je de weg voor een nieuwe manier van rouwen hebt voorbereid.”

Kitty heeft een boek ‘naar mijn hart’ geschreven. We gingen tegelijk door hetzelfde rouwproces. Zij had de moed om dit op haar eigen zinvolle wijze te beschrijven in dit boek. Moedig en kwetsbaar tegelijk. Iedereen die een vergelijkbaar gemis doormaakt, zou ik dit boek aan willen raden. Kitty schrijft wat een ander niet durft te zeggen.

Froucke, 40-49 jaar

Ik heb het boek juist uitgelezen en ik kan moeilijk de juiste woorden vinden wat het met mij deed, doet… WOW! Vanaf de eerste bladzijde heeft de ervaringen van Kitty en haar gezin mij enorm gegrepen en niet meer losgelaten. Er ging een compleet nieuwe wereld voor me open, over de dood en over rouwen. Ik heb nog niemand – die mij zo dierbaar is – verloren in mijn leven (ik ben 39 nu) en daardoor nog nooit bij stilgestaan wat dit deel van het leven – de dood – allemaal met de mens kan doen. Zo bijzonder mooi beschreven, zo puur en teder, het boek raakt me tot diep in mijn hart. Kitty haar eerlijkheid, haar openheid en manier van schrijven – samen met haar dochter en co-schrijver Anne – opent nieuwe dimensies en een totaal nieuwe kijk op rouwen. Met alle cadeaus en zinvolle inzichten wat een mens mag ontvangen tijdens zijn/haar leven en reis op Aarde. Dank je wel Kitty en Anne en iedereen die heeft bijgedragen aan dit pracht cadeau aan de mensheid voor jullie fantastisch werk! Met dankbare groeten, Enikö

Enikö, 30-39 jaar

Dit boek blijft heel mooi trouw aan de kracht van de ervaring. De ontroerende, maar ook pure en rauwe getuigenis van hun rouw is zo beschreven dat de existentiële dimensie van dergelijk proces helder uit de verf komt. Het is in mijn leeservaring weinigen gegeven om zo de essentie van “trouw blijven aan je gevoel” te kunnen bevatten en helder weer te geven. In mijn praktijk voor lichaamsgerichte therapie raad ik dit boek bijzonder graag aan bij rouw en verlies als houvast en kompas.

dr JanDV, België, 50-59 jaar

Op Bol.com staan nog veel meer meer reviews!

Op hetzelfde moment dat ik een zin lees, schieten er beelden van mijn eigen leven door me heen. Beelden die raken aan gemis, pijn, spijt, zelfafwijzing, niet begrepen zijn, wensen, dromen en nog veel meer. Dit is een boek dat ik bestudeer. Ervaar. Ik maak aantekeningen. Ik neem pauze. Ik kom op adem. En ik voel weer door. Jullie boek is mijn steun om mijn eigen verhaal te vormen en boven water te krijgen. Man o man, wat zit er veel in mij wat me moe, besluiteloos en onzeker maakt. Mijn kracht bedekt.

Loes, 30-39 jaar

Tijdens onze vakantie heb ik in alle rust dit aangrijpende boek uitgelezen. 
Een heel goed en duidelijk omschreven boek met herkenbaarheid voor mij, omdat we zelf ook onze enigst kind en zoon aan kanker verloren, dus voor mij veel herkenbaarheid in het boek. De wijze waarop de machteloosheid en emoties die rondom een ongeneselijke ziekte en de rouw beschreven wordt, is helder en duidelijk omschreven. Het was zo mooi ook om te lezen, dat juist in deze moeilijke en zwaarste periodes in iemands leven, de gehechtheid en verbondenheid van het gezin en dierbaren om je heen je kan helpen. Ook de kracht die ook in het gezin van Kitty gehaald wordt uit het geloof, de hoop en het vertrouwen in een universum dat verder rijkt dan de dood, was voor mij herkenbaar en heb ik al vaak mogen ervaren. Alsmede de positiviteit van Robin, de zoon van Kitty, die ongeneselijk ziek is en de hoofdrol van het verhaal speelt, is herkenbaar voor mij. 
De emoties en het omgaan met deze emoties rondom de rouw is mooi en duidelijk beschreven en zal menigeen, die in deze zelfde situatie zit of heeft gezeten, kunnen helpen. 
Ook ik ben bezig met het schrijven van een boek, dat als het af is, hopelijk, mensen mag gaan helpen, hier mee om te kunnen gaan. 
Ik vind het boek van Kitty ook een echte aanrader en zeker aan te bevelen om te lezen!

Hetty, 50-59 jaar

Prachtig en indrukwekkend boek. Het is heerlijk menselijk, rauw en puur geschreven en leest hierdoor gemakkelijk weg. Ik heb het in 2 rukken uitgelezen. De eerste ruk totdat ik bij een stuk kwam wat me zo diep raakte dat ik daar even bij stil wilde staan. Dat was goed om te doen en hielp mij aan nieuwe inzichten bij mezelf. Ondanks dat mijn rouw niet ging over het verliezen van een naaste aan de dood, maar om een verbroken liefdesrelatie, vond ik veel herkenning in dit boek. Ik heb na het lezen onder de krachtige, inspirerende en professionele begeleiding van schrijfster Kitty een Zinvol Rouwen Retraite gedaan wat mij weer dichterbij mezelf bracht. Een groots cadeau. Dit alles naar aanleiding van dit mooie boek.

Wietske, 30-39

Wil je een gesigneerd boek?

Wil je dat ik je boek signeer met en persoonlijke boodschap?
Mail me dan en vertel dan waarom je het boek wil lezen.
Het kost 25 euro (inclusief verzendkosten).
info@kittyvromen.nl
Dan krijg je het boek zo snel mogelijk in je brievenbus.

Of wil je liever het boek lezen op je Ereader? 
Dat kan ook, dan kan ik je een professionele Epub opsturen per mail.
Het kost dan 15 euro.
Vraag het aan via info@kittyvromen.nl

 

Wil je eerst even proeven of het boek iets voor je is?
Vraag dan het gratis ebook met 9 hoofdstukken van Zinvol rouwen aan.

Email naar info@kittyvromen.nl
En dan stuur ik je het ebook met de 9 hoofdstukken gratis toe.
Vermeld bij onderwerp: “graag ontvang ik het gratis ebook Zinvol rouwen met 9 hoofdstukken”.

info@kittyvromen.nl
0031 (0)475 210463

© 2020 Kitty Vromen 

Website, hosting & WordPress Onderhoud in samenwerking met Sitefly