fbpx

HET GROTE PROBLEEM,
laten we daar maar meteen mee beginnen

Met welk groot probleem ga ik jou helpen?  Wat ik vaker zie bij rouwende moeders is dat ze iets geloven wat niet waar is. Het verhaal dat ze aan zichzelf vertellen (en wat vaak ook nog bevestigd door de omgeving) is gewoon een nachtmerrie! En dit brengt veel negatieve emoties naar boven.
Voorbeelden: “Je komt hier nooit meer overheen. Je blijft altijd een wond houden.”  “De dood van je kind is het ergste dat je kan overkomen.” “Hij of zij is veel te jong gestorven, het was te vroeg.”  “Hij/zij komt nooit, nooit, nooit meer terug.” “De dood is eindig. Ik kan nooit meer contact hebben.”
Negatieve verhalen en overtuigingen kunnen je hele leven vergallen. Bij deze zware gedachten komen ook zware emoties kijken. 
Ze houden je in een diep, zwart gat. Als je er geen bewustzijn op legt.

Er zijn zoveel overtuigingen rondom de dood die je helemaal naar beneden kunnen trekken. Naar de donkerte waar geen licht is. Naar een donkerte waar geen einde aan lijkt te komen. Ik help je om licht op deze overtuigingen te schijnen, zodat ze vanzelf(!) oplossen. En nieuwe, liefdevolle, meer waarachtige verhalen tot je kunnen komen.

(…) “Ik zat vast, ik kon geen kant meer uit. Het voelde alsof ik een rups was en in een cocon zat. Toch wist ik dat er iets moois op mij te wachten stond, maar ik wist niet hoe ik eruit kon komen. Het voelde alsof ik dood was. De zin van het leven was weg, mijn contact met mezelf was weg, het contact met de geestelijke wereld was weg; mijn contact met álles was weg. Het enige dat ik nog voelde was een levenloosheid en woede. Een intense woede.”

 

Jeannine van den Kieboom, intensieve begeleiding zinvol rouwen in een periode van 2 maanden

atalantabloem.nl

Lees meer over Jeannine's ervaring

Jeaninne:
“Het voelde alsof ik een rups was en in een cocon zat. Ik zat vast, ik kon geen kant meer uit. Toch wist ik dat er iets moois op mij te wachten stond, maar ik wist niet hoe ik eruit kon komen. Het voelde alsof ik dood was. De zin van het leven was weg, mijn contact met mezelf was weg, het contact met de geestelijke wereld was weg; mijn contact met álles was weg. Het enige dat ik nog voelde was een levenloosheid en woede. Een intense woede.

In die dood en in die woede, wist ik niet hoe ik verder kon gaan. Ik wist dat ik het uitbreken uit de cocon zelf moest doen, maar ik wist ook dat ik daar begeleiding bij nodig had. Dit zou het aller moeilijkste stukje zijn waar ik toen nog tegen aan hikte. Kitty heeft me hierbij geholpen met het Zinvol Rouwen programma.

Ik voel weer hoe ik de vlinder kan zijn om te kunnen vliegen. Om alles weer te herontdekken, om alles weer aan te mogen raken.

Ik geef mezelf en mijn leven nu een 9, wat voor het traject een 1 was!

Hoe begon het allemaal?
Ik verloor mijn moeder en mijn zus vlak na elkaar. Ik had met beiden geen goede relatie en werd door anderen buiten het overlijden en de begrafenis gehouden. Ik wist niet eens dat mijn moeder gestorven was, maar ik moest er zelf de volgende dag achter komen omdat ik voelde dat er iets aan de hand was. Aan de telefoon liet de verpleegster weten dat mijn moeder altijd had gezegd dat ze maar één dochter had. Ik verloor mijn moeder dus in dat ene telefoontje twee keer achter elkaar. Eerst omdat ze mij niet had erkend en ten tweede omdat ze was gestorven.

Niet gauw daarna bleek mijn zus ernstig ziek te zijn en stierf ook zij. Ik ben een medium en de

geestenwereld was voor mij altijd een fijne plek om naar toe te gaan, maar sinds mijn moeder en mijn zus daar zaten, bleef ik er liever ver vandaan. Ik keek wel uit! Mijn contact met de spiritwereld verdween.

Door dit alles kon ik er niet meer voor mijn man en kinderen zijn. Ik denk, dat als ik dit traject niet aan mezelf had gegeven, dat mijn man me binnen een jaar verlaten had. Hij kon niets met mijn verhalen en hij wist echt niet hoe hij er voor mij kon zijn. En dat begrijp ik. Ik was ook echt niet de makkelijkste!

Ik miste de spiritwereld. Die wereld hoort bij mij! Bij Kitty leerde ik mijn hard geworden verbinding met de spiritwereld weer zacht te maken. Maar daarvoor moest ik de verbinding met mijn moeder en mijn zus zachter maken, om weer open in de spiritwereld te kunnen staan.

Dankzij familieopstellingen met Kitty, kon ik weer mijn moeder en mijn zus in de ogen aankijken. Ook al was er geen goed afscheid op aarde en stroomde er geen liefde tussen mijn moeder en mij en mijn zus en mij, toch transformeerde mijn gevoel naar hen in dit traject. Waar eerst woede was, kwam ineens onvoorwaardelijke liefde en vergeving.

Ik had nooit gedacht dat ik dit kon.
Maar dankzij Kitty’s tools is het toch gelukt!
Ik leerde hoe ik de boosheid er kon laten zijn, waardoor het uit zichzelf kon oplossen. Het was zeker heftig op momenten, maar ik ben er door heen gekomen! Ik ben zo bezeten geweest van mijn eigen onbegrip, van boosheid, van verdriet, en door onze opstelling is het gedraaid in liefde. Dat kwam uit mijn tenen! En dat had ik nooit verwacht van mezelf dat ik dit ooit nog zou kunnen.

Waarna ik ook al vrij snel weer mijn intuïtieve stem hoorde en mijn contact met de geestelijke wereld weer aanwezig was.  Zacht en open…

Ik wenste aan het begin dat mijn wijze van communiceren ook sterker konden worden, want ik voelde me zo gesloten naar alles en iedereen! Maar nu durf ik mezelf beter uit te spreken, ben ik zachter geworden in mijn communicatie, opener, eerlijker en ook lichter. Mijn kinderen merken het, mijn man merkt het en zelfs op het werk merken ze het! Ook daar durf ik me meer uit te spreken.

De relatie met mijn kinderen is ook veel beter geworden. Ik kan er weer zijn voor hen!

Naast mijn woede, zat ik ook veel met schuld om mijn gedrag als moeder naar mijn kinderen toe in het verleden, maar ik heb kunnen zien dat ik er alles aan gedaan heb om een goede moeder te zijn. Ik heb het grotere plaatje gezien. Ik heb mezelf kunnen vergeven en kunnen zien dat ze er als mooie, sterke kinderen uit gekomen zijn.

Laatst heb ik zelfs een heerlijk, open gesprek met mijn dochter gehad waarin we als twee volwassenen konden spreken over wat we hebben meegemaakt als familie. Zonder boos op elkaar te worden, konden we naar elkaars verhalen luisteren. Dit was zo bijzonder! We hebben ook erg gelachen met elkaar!

Mijn relatie met iedereen is er beter op geworden. Ook met mijn overleden moeder en mijn overleden zus. Ik ben dichter tot hen komen te staan.

Ik heb een nieuw levensdoel gekregen, ik heb er weer zin in! Ik voel weer inspiratie en ik ervaar weer nieuwsgierigheid. Ik zie en ik voel dat ik weer op mijn eigen pad zit en het voelt stevig en krachtig aan. Het leven is leuk.

En dit heeft allemaal vrij snel plaatsgevonden! Zonder Kitty’s tools had ik het echt niet gekund. Ik kon het niet alleen!
Kitty haalde het onbewuste naar boven, alles waar ik niet bij kon, waardoor ik, eenmaal aan de oppervlakte, er wél iets mee kon.
Vanaf het moment dat ik dacht: ‘het gaat niet goed met mij, ik heb hulp nodig!’ ben ik gaan zoeken naar iemand die me kon begeleiden. Ik kon mezelf niet meer herpakken, ik kon zelf niet uit de boosheid komen, ik had daarvoor iemand nodig! Maar ja, vindt maar eens iemand als je al een hele ervarings- en ontwikkelingsbagage bij je hebt. Wie zit er nog in dezelfde trilling als jij? Met wie kon ik matchen?

In ruim twee maanden tijd heb ik deze transformatie onder begeleiding van Kitty doorgemaakt. Ik had niets kunnen missen. Ik voel dat ik krachtig genoeg ben om verder te gaan!”

Jeannine van den Kieboom

Wat vind jij echt moeilijk?

Wat veel mensen moeilijk vinden is dat ze niet weten om te gaan met al die enorme, heftige emoties die naar boven komen. Er zit een rem op VOELEN. Langzaam richt je je hele leven in op het  ontwijken van de pijn.  Dit is een natuurlijk verdedigingsmechanisme. (Een mechanisme dat al generaties lang zo wordt toegepast.) 

Maar ik wil tegen je zeggen dat… HET UITEN VAN WAT JE DWARSZIT, helpt.  Het enige dat helpt, is om er door heen te gaan.  Keer op keer.  Ongeacht wat ze zijn, je moet je emoties voelen op precies dezelfde manier als ze voor je zijn, want ze zijn een uitdrukking van je ware zelf. Je ziel wil dat je ze volledig voelt. Weet dat ze perfect zijn en stop met jezelf te beoordelen omdat je ze hebt. Je voelt ze, totdat ze hun aantrekkingskracht kwijtraken en het vanzelf loslaat. Zo simpel is het. Dit noem ik: ‘Het échte werk’.

Als je door de verschillende lagen van je emoties gaat en langs alle gedachten die je zo ongelooflijk veel pijn doen, dan kom je bij jouw dieper gelegen waarheid, jouw eigen innerlijke wijsheid. Deze bevrijdt enorm. Verbind je weer met je ware Zelf, die is eerlijk, licht, wijs en enorm zacht. En in verbinding met jeZelf, is er contact mogelijk met iedereen, ook met je overleden kind. Dat is de kracht van ons Zelf, ons Hart, onze essentie. 

Kun jij zonder rem voelen?

Emoties toelaten en ze echt voelen,  is vaak niet te doen in je eentje.  Hier is veiligheid voor nodig. En die veiligheid kunnen we onszelf vaak niet bieden. Daar hebben we een ander voor nodig. Maar, jezelf zo open en bloot laten zien is helaas nog maar op weinig plekken te doen.  Ik had ook veel moeite met het puur voelen van mijn emoties. Ik wist ook niet hoe ik er doorheen moest gaan. Dit was vroeger. Maar ik heb een paar prachtige plekken en leraren ontdekt waar ik dit heb kunnen leren. Nu kan ik het zelfstandig. Het LEREN om zonder Rem te UITEN wat in me leeft, is één van mijn grootste opdrachten geweest in mijn leven. Hier heb ik meer dan 60.000 euro (een schatting natuurlijk) in geïnvesteerd en heel wat vlieguren aan besteed. Letterlijk en figuurlijk. Met mezelf, en natuurlijk ook in de meer dan 1500 mensen die ik geholpen heb als therapeut van ‘Het échte werk’ om de innerlijke rem eraf te halen.

Ik leer jou hoe jij jezelf super goed kan helpen. Voor de rest van je leven. Ga dieper, nog even, laat alle remmen los… Dan zul je zien, dat onder die heftigheid een diep, diep gevoel ligt. Waar jij zult voelen: hier voel ik mezelf weer, verbonden met mijn ware Zelf. Dit ben IK. Waar je je eerst vreselijk onmachtig voelde, voel je je nu krachtig en licht. Alsof je een zak zand dat je met je meedroeg ineens niet meer voelt. Nu kan er een heldere, nieuwe focus ontstaan. Daar is het antwoord op te vraag: wat is werkelijk belangrijk voor mij?  

Mijn GROOTSTE oplossing voor jouw problemen

Ik help je leren voelen. Ik help je om WEER VERBINDING te KRIJGEN MET JE  WARE ZELF. (Je ware zelf ligt dichterbij dat je nu nog kunt vermoeden.) Daar vind je antwoorden die vrede geven.

Het voelt als wakker worden en weer gaan staan. Zo kun je JEZELF en ‘de  wereld’ weer omarmen. Met eerlijkheid en veel liefde voor je eigen diepere waarheid.

JOUW RESULTATEN

Wil je weten wat de resultaten zijn als we samen gaan werken ?
Met e
en intensieve begeleiding van een half jaar.

JE KINDEREN HEBBEN WEER HUN MOEDER TERUG
* Je bent weer verbonden met je liefdevolle open moederhart, je kinderen voelen dit en je bent er weer voor hen! Ook je overleden zoon of dochter!
*Je hebt geleerd hoe je met je spiritkind een bij jou passende manier in contact kan blijven.

JE RELATIE MET JEZELF IS ZO ENORM VERBETERD DAT JE VEEL BETER VOOR JEZELF KUNT ZORGEN Dit heeft gevolgen voor je relaties: met je partner, je kinderen, je vriendschappen, je werk.

HET LEGE GAT IS GEVULD MET NIEUW LEVEN. Met JOU!
* Je hebt ervaren hoe je een grote transformatie door de dood hebt gekregen. Er is ruimte in jezelf gekomen.
* Maar er is ook ruimte gekomen voor jouw spiritkind. Je hoeft hem of haar niet los te laten. Je mag leren hoe je dit kind anders kunt leren vasthouden.

JE DOET IETS GOED MET DE DOOD Je leeft met een nieuwe levensmissie die je inspireert en je genoeg levendige energie geeft om stappen te zetten en keuzes te maken die passen bij dit nieuwe leven. Je waarden en normen zijn na de dood aangepast aan wie jij bent, nu, na al je innerlijk werk.

JE KUNT WEER MOEDER ZIJN OP JOUW MANIER
* Je voelt dat je een goede moeder/ouder bent en nergens schuld aan hebt.
* Je hebt geleerd hoe je kunt voorkomen om weer in de neerwaartse spiraal terecht te komen. Je voelt je enorm opgelucht, kilo’s lichter, omdat je emotioneel gegroeid bent. Je voelt je gewaardeerd, sterker en krachtiger dan dat je ooit voor mogelijk had gehouden. Je bent in contact met je eigenwaarde. * Voor jou is er iets heel belangrijks veranderd; je hebt respect voor jezelf.

IN DE FLOW BLIJVEN VAN EEN NIEUW INSPIREREND LEVEN Doordat jouw energetische trilling verhoogd is, trek je ook andere mensen en situaties aan die jou helpen om op je nieuwe weg door te gaan.  En lijkt het je niet heerlijk om weer te dansen, te lachen en te genieten van het leven? Zonder schuldgevoel..?

JE HEBT EEN ANDERE MINDSET GEKREGEN OVER DE DOOD . Met als gevolg dat je gedachten over je overleden kind zijn getransformeerd naar gedachten die vrede en rust brengen. En hier kun je, als het je inspireert, je leven verder in verdiepen.

Denk je dat dit jou niet gaat lukken?
Dan is dat de eerste overtuiging
die we op waarheid gaan onderzoeken.

ALLES WAT IK HIER ZEG, IS VANUIT MIJN EIGEN ERVARING.  NA 3 JAAR EN 3 MAANDEN STIERF MIJN ZOON AAN EEN HERSENTUMOR OP 31-JARIGE LEEFTIJD.  Hij stierf in volle overgave. (voor zover als ik het kon zien).  Misschien is jouw kind plotseling gestorven, was je kind jonger dan de mijne, of ouder.  Iedere situatie is weer anders.  Maar één ding hebben we gemeen, lieve moeder; ons kind is niet meer bij ons. Op de manier zoals we gewend zijn.

En toen was hij echt dood, maart 2016 Wat heftig! Ook ik kwam in een toestand van ongeloof. Ook al was ik er op voorbereid.. Het besef dat mijn zoon er nooit meer zou zijn, dat was gewoon niet te bevatten. Dit is zo groot, de dood van je kind.
Er zijn meer mensen om mij heen gestorven, maar dit is totaal iets anders. Ik voelde me geamputeerd, kon het echt niet geloven, en wist eigenlijk niet dat het zo zou voelen. Zo’n diep verdriet, zo’n diep gemis. Zo’n gat, ja, een gat is het goeie woord waar ik in kwam. Het was onomkeerbaar. ONOMKEERBAAR… Hoe vaak heb ik dat woordje toen gevoeld… Hij is dood en komt nooit, nooit meer terug.
En toen ontdekte ik dat alle verhalen over de dood die naar boven kwamen mij zo neerdrukten, me zo in een gevangenis hielden, dat ik er alles aan ging doen om ze te ontmantelen. Ik ben natuurlijk al jaren en jaren bezig met zelfonderzoek, maar wat er nu gebeurde overviel me wel.  Dit had ik niet verwacht.  Dit had ik nog nooit meegemaakt.
De dood, die muur, brak ik stukje voor stukje af en ontdekte dat er achter die muur een wereld ligt, waar ik mezelf ontmoette op de laag van de ziel, mijn ware Zelf. Mijn echte wezensenergie liet zich zien en voelen. Als je meer wilt weten over hoe het gegaan is, lees dan mijn boek Zinvol Rouwen; ontdek hoe intens puur rouwen kan zijn. Het hele rouwen heeft me zoveel gebracht! En daar wil ik je nu bij helpen. 

Deze 3 punten werkten voor mij het beste

1. Eerlijk zijn

Wees eerlijk naar jezelf. Lieg jezelf geen mooiere waarheid voor, maar stel jezelf steeds weer de volgende vraag: wat doet het met me? Wat doet iedere situatie waarin je beland met jou? Wat doen de gedachten die je hebt over zijn of haar dood met jou? Leer het kwetsbare deel van jezelf omarmen. Het onderbewuste dat, juist nu, na een heel groot verlies, bij je aanklopt om de diepere lagen van je mens-zijn te tonen. Om je, als je hier doorheen durft te gaan (en hier is moed voor nodig) naar een wereld  te brengen waar je in contact komt met je eigen diepere innerlijke Kracht. Met jou, die je in wezen bent. Niet de persoonlijkheid (jouw naam, je achtergrond, je werk, je leven) en zelfs niet ‘de identiteit van het zijn van een moeder’… Nee. Jij als uniek mens, dat aangesloten is op de Bron.

2. Stretch je bewustzijn om andere perspectieven over de dood te ontvangen.

Sta, met een open mind, open voor alles wat er in deze tijd aanwezig is aan informatie om te ontdekken dat de dood de grootste illusie is in deze aardse dimensie. Jij hebt deze Grote Gebeurtenis niet voor niets meegemaakt. Deze informatie is nu ook voor jou toegankelijk. Juist jouw grote verlangen om weer contact te hebben met kind,  maakt het mogelijk om in deze kennis te groeien.

“Bewust kiezen om ons begrip van de dood uit te breiden, helpt ons te genezen. Wanneer we ‘de dood’ zien als een overgang in plaats van als een verlies, gebeurt er een wonder. Een verschuiving in perceptie. De onze. Door de waarheid te erkennen dat ieder mens deze overgang zal maken, begrijpen we dat we elk op een pad van vele levens zijn. Ons doel is om ons vermogen om lief te hebben uit te breiden. 
Bij elke ademhaling die we nemen, creëren we bewust of onbewust onze ervaringen en bepalen we wie we zullen worden. Het is tijd om bewust te creëren. Samen. We hebben genoeg geleden. “

Rick en Beth Olsen Beth en Rick overleefden een auto ongeluk, maar hun negen jaar oude dochter Jessica en hun zeven jaar oude zoon Joshua waren dood.

3. Doe iets GOEDS met de dood van je kind

Als jij eerlijk bent, en blijft, dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Je gaat keuzes maken die je ziel voeden. Je eigenwaarde is door al je moedige stappen in het helen van je wonden enorm gestegen. Dit brengt een frisse nieuwe beweging in je leven en nieuwe ideeën. Je gaat ervaren hoe je kunt leven met jouw Ware Zelf. Hoe je je echt levend, en verbonden kunt voelen en daar super blij mee bent.

Dit waren de 3 belangrijkste oplossingen die ik voor je heb
en ik wil je graag nog verder helpen.

ZINVOL ROUWEN MAAKT JE VOLWASSEN, en hiermee bedoel ik spiritueel en emotioneel volwassen. 

Ik ben het levende bewijs dat het ook voor jou mogelijk is om door dit verlies enorm te groeien als mens, als vrouw, als moeder, en als inspirator voor anderen. Bij iedere vrouw is de rouw verschillend. Jij bent als persoon uniek met alles wat je tegenkomt. Vaak komen bij zo’n heftige gebeurtenis oude thema’s naar boven. En reageer je op problemen, ook in rouw, hetzelfde als vroeger.  Op eenzelfde manier als toen je een kind was. Maar nu kun je leren om er op een volwassen, autonome manier mee om te gaan. Je doet het niet alleen voor jezelf. Als jij je rouwwerk op een zinvolle manier doet, dan kan je kind ‘in de hemel’ ook verder groeien. Dan kan je man ook nog vader zijn, maar dan op zijn nieuwe manier. Jouw kijk als moeder is belangrijk, ook voor je andere kinderen (en kleinkinderen). Zij, als die mensen zonder fysiek jasje zijn er super blij mee als jij dit doet en willen dat jouw gesloten hart weer helemaal open gaat. 

IK KON HET NIET ALLEEN Zonder Kitty’s tools had ik het echt niet gekund. Ik kon het niet alleen! Uiteindelijk is dit allemaal in een periode van een paar maanden gebeurd! Dankzij de retraites op hun stressvrije locatie (waar ik me echt meteen thuis voelde) en de skype sessies. Ik had niet verwacht dat we zo diep konden gaan (ook via skype!). In die maanden tijd heb ik deze transformatie onder begeleiding van Kitty doorgemaakt. Ik had niets kunnen missen. Ik voel dat ik krachtig genoeg ben om verder te gaan! Kitty haalde het onbewuste naar boven, alles waar ik niet bij kon, waardoor ik, eenmaal aan de oppervlakte, er wél iets mee kon.

Jeannine van den Kieboom, maart 2017

MIJN MOTIVATIE IS GROOT OMDAT.. Ik ben erg geschrokken hoe, met name moeders van een overleden kind, in hun rouw kunnen blijven hangen. Soms jarenlang, en soms een heel leven. Hoe het leven de glans heeft verloren die het eerst had. En dit gebeurt omdat er nog zo ontzettende weinig bewustzijn op rouwen en de dood is in de wereld. Zeer zeker in het Westen. Zo weinig mensen weten hoe ze hun emoties en gevoelens op een ondersteunende manier kunnen omarmen waarmee ze er met een open en verbonden hart uit kunnen komen. Wij kunnen onszelf genezen. 

Dus, lieve moeder, lief mens, neem het heft in eigen handen en ontdek samen met mij al het goede dat eruit gaat komen! Maar er is nog een reden waarom ik een traject met zinvol rouwen heb gemaakt.  Je kunt tijdens het rouwen (en zeker als je rouwt om je kind) zo makkelijk in het lijden blijven omdat er zoveel mensen zijn die met jou meelijden. Ze leven niet mee, maar ‘lijden met jou mee’. En daar heb jij niets aan! Helemaal niets. Dit helpt jou niet verder, maar houd je vast in de situatie.

Ik kom op voor jou! Omdat ik weet dat jij ook enorm door de dood van je kind emotioneel en spiritueel kan groeien! Dat de dood jouw grootste spirituele leraar ooit kan zijn. Geen goeroe in India, of achter je laptop een online programma volgen. Of boeken lezen. Ik geloof zelfs niet in af en toe een workshop volgen of geregeld een therapiesessie.  Maar in het echie op onze mooie rustige locatie in Maria Hoop. Een paar dagen, en dat in een half jaar vele malen! Met een persoonlijke ‘juf’. Omdat ik geloof dat persoonlijk contact, van mens tot mens, nodig is voor de geboorte van je ware Zelf. En het nieuwe leven van top tot teen te integreren in je hele ZIJN.

NIEUWSGIERIG?
Wil je het rouwwerk autonoom en effectief gaan vormgeven? 

info@kittyvromen.nl
0031 (0)475 210463

© 2020 Kitty Vromen 

Website, hosting & WordPress Onderhoud in samenwerking met Sitefly