fbpx


Wil je heel bewust tijd en
aandacht geven aan jouw boek?

Zoek je een plek om ongestoord te kunnen schrijven?

En om hulp te krijgen voor je inside job? Kom naar ons natuurhuisje in het Limburgse platteland en aan de rand van het nationale park de MEINWEG in Midden Limburg.

Deze boekschrijf retraite is iets voor jou als je diep van binnen voelt dat een verhaal dat in je leeft tot een boek verwerkt mag worden. Er is een noodzaak in jou ontstaan, een diep verlangen. Je hebt misschien iets ervaren waarvan je voelt dat het waardevol is om met anderen te delen. Maar nog belangrijker: je voelt dat je meer tijd wilt wijden aan dit onderwerp, om zelf ook, tijdens het schrijven, innerlijk te groeien; dan ben jij echt een transformationele schrijver. 

Ben jij dit?

Jij houdt van boeken en je hebt zo vaak in je leven ervaren hoe boeken je diep kunnen raken en voor eens en voor altijd een diepe indruk op je achter laten. Jij bent door boeken in je leven gegroeid tot de mens die je vandaag de dag bent.

Daarom weet je dat boeken, óók in deze digitale tijd, nog steeds van grote waarde zijn. Een papieren boek in je handen hebben, dat je rustig op de bank of in bed leest, met eventueel een potlood erbij om mooie zinnen te onderstrepen, blijft tijdloos.

Welk verhaal wil jij vertellen?
Wat is zo uniek dat alleen jij het kunt vertellen?
Wat voor levenslessen heb je gehad die je eigenlijk wel van de daken zou willen schreeuwen?
Een verhaal dat je alleen wilt geven aan die mensen, die er klaar voor zijn om jouw verhaal te ontvangen.
En reken maar dat als jij er klaar voor bent, er altijd lezers zullen zijn die door jouw boek te lezen zelf transformeren. Jij gaat ze voor, en voor hen is het dan makkelijker om te volgen.  

Het boek roept jou.
Omdat je voelt dat het tijd is om een boek te schrijven.

Omdat jij voelt dat jouw unieke boodschap wilt delen met een groter publiek.
Maar bovenal, omdat je voelt dat door het schrijven van jouw boek je eigen bewustzijn groeit. Soms is het alleen downloaden van alle wijsheid die in je zit. Je zult versteld staan wat voor wijsheid jij in je hebt!

Een boek verstilt de lezer en brengt zo de lezer terug naar zijn of haar ware essentie. Het geeft alle ruimte om één onderwerp volledig uit te diepen. Van alle creatieve expressievormen die er zijn, voel jij dat jouw verhaal een boek nodig heeft om recht te doen aan de waarde ervan.

Maar er is misschien één obstakel: je bent geen ‘schrijver-schrijver’. Je bent niet iemand die al verschillende romans geschreven heeft en zichzelf ook echt als schrijver ziet. Maar toch voel jij je geroepen om de schrijver in jou wakker te maken. Maar toch voel je dat jij deze plek in de wereld mag innemen. Het is tijd. En nee, je wilt niet dat een ander jouw verhaal opschrijft; jij wilt het zelf doen. Omdat je vermoedt dat de tijd die je hieraan zult besteden jou veel zal geven.

Je wilt groeien in inzichten, dankzij het creatieve maakproces. Maar bovenal, je wilt jouw boodschap, jouw wijsheid en jouw inzichten delen met een publiek dat jouw ervaring en jouw stem hard nodig heeft. Je wilt ze mee nemen in je innerlijke reis om via het contrast te komen bij de eigen wijsheid. Zo kan de lezer deze reis meereizen en ook tot grotere inzichten komen over het mens zijn. 

Als je het kunt voorstellen, kan je het ook realiseren

Misschien ben je er al aan begonnen en loop je vast.
Of voel je dat de drempel om daadwerkelijk te beginnen, te hoog is en dat je het schrijfproces steeds maar uitstelt.

Waarmee kan ik je helpen? 

Ik kan je leren om:
*  jezelf de absolute vrijheid te geven om aan de slag te gaan. En om dat waaraan je begonnen bent, af te maken. Ik geloof in jou en in jouw verhaal. Ik wil je helpen door ook de spirituele dimensie (je hoger Zelf) erbij te betrekken zodat je ook de steun en voeding van deze wereld kunt ontvangen. Met mijn fijngevoeligheid stem ik mij af op het natuurlijke maakproces dat door je heen wilt stromen en leer ik jou hoe je hier zelfstandig naar kunt luisteren met speelse oefeningen. 

Leer bij mij hoe je:
* Een boek kan schrijven dat helemaal past bij jouw unieke expertise, jouw ervaring, jouw inspiratie. (En wat tevens een visitekaartje voor je kan zijn.)
* Je schrijversblock en angsten kunt overwinnen. Zodat je echt gaat schrijven! Ik blijf je steunen, want ze zullen blijven komen uit je onderbewuste. De weerstand omarmen is de weg naar succes. Overwin jezelf, keer op keer. En ontdek dat het schrijven van jouw boek een weg is van zelfontwikkeling. Hoe jij kan gaan staan in jouw diepe waarheid.
* Jezelf trouw kunt zijn tijdens het schrijven. Hoe je in alignment kunt blijven met je menselijkheid en hoger Zelf (dat super graag meeschrijft overigens). Van hieruit ga je namelijk moeiteloos je manuscript schrijven. (Dat is nog niet de uiteindelijke versie).
* Leer hoe je je boek kunt structuren, hoe je aan het begin van een hoofdstuk de structuur kunt maken en vanuit hier gaat schrijven.
* Leer hoe je je gevoel kan gebruiken om keuzes te maken die helpen om van jouw boek een makkelijk leesbaar boek te maken. Welke hoofdstukken mogen er wel in, welke niet. Vertrouw op de leiding van je hogere Zelf. Leer hoe je intens met haar kan samenwerken. En hoe je met je ziel samen kan werken met sensitiviteit. 
* Leer hoe je je kunt afstemmen op je hoger Zelf, je Ziel en jouw gretige lezersdoelgroep. Leer om die inspiratie te blijven voelen gedurende het hele schrijfproces. Tot de laatste punt. En die inspiratie maakt zich totaal niet druk om grammatica. Jij hoeft je alleen af te stemmen op een creatieve energie die jij vertaalt in woorden.
* Leer hoe je dag en nacht zwanger bent van je boek. Jouw geesteskindje. En dat je erbij bent als het groeit en groeit. Ontdek hoe je verliefd kunt worden op dit geesteskind.
* Leer hoe je je boek in eigen beheer kunt uitgeven. Ik kan je veel vertellen uit eigen ervaring. Ook over de financiële mogelijkheden.
* Leer hoe je in samenwerking met je hoger Zelf jouw boek in de wereld kunt brengen. Dit is een nieuwe marketing welke nog nooit ergens verteld is. Hier ben ik zelf mee bezig en dit is zo geweldig!
* Maar bovenal, leer dat je niet alles zelf hoeft te kunnen. Leer het belang van proeflezers. Van correctors. Je ziet echt zelf de fouten niet! Leer ook als je ergens minder goed in bent om hier hulp voor te vragen (ik heb met een co-schrijver gewerkt).

 

Ik ben Monique te Kiefte (51), moeder van vier kinderen en ik werk als agrarisch coach. Ik help agrariërs wanneer zij tegenslag ervaren of voor een moeilijke keuze staan. Mijn specialisatie is communicatie verbeteren met medewerkers, (samenwerkings-)partner, kinderen, familie en de mensen om je heen.

Ik wilde graag een boek schrijven over communicatie in de agrarische sector, maar ik blokkeerde zodra ik begon te schrijven. Ik kon mijn stijl niet vinden, durfde weinig op papier te zetten. Terwijl ik een schat aan informatie heb, door levenservaring, de duizenden gesprekken met boeren en theoretische kennis. Ik weet dat ik met deze kennis mensen kan helpen.

Toen ik vier dagen bij Kitty in het huisje was geweest, had ik mijn eerste ervaringen op papier staan. De plek en de ligging van het huisje zijn ideaal om helemaal tot rust te komen en je niet te laten afleiden door allerlei ruis van het dagelijkse leven. Het was fijn dat Kitty beschikbaar was om ervaringen te delen, opdrachten uit te voeren en allerlei schrijfoefeningen aan te reiken.

Wat mij aanspreekt in de samenwerking met Kitty is dat ze kennis heeft van verschillende technieken. Zo kan zij de díe techniek inzetten waar de situatie om vraagt. In mijn geval hebben we de blokkades die lagen op het schrijven van een boek onderzocht en daardoor kon ik verder met het schrijven van mijn boek. Dank je wel, Kitty, dat je mij leerde om te schrijven vanuit mijn hart!

Monique te Kiefte

Coach voor agrariërs , tekieftecoaching.nl

Het allerbelangrijkste waar ik jou mee kan helpen is: 

Ik begeleid je met de juiste toon te zetten. Om van daaruit te schrijven.
En ik kan je helpen om je onzekerheden weg te nemen.
Kan ik dat wel? Wie ben ik om een boek te schrijven? Wie denk ik wel dat ik ben? Ben ik wel goed genoeg? Wie wil mijn verhaal nou lezen…

Deze onzekerheden, daar lopen we allemaal tegen aan.

Zeker als je jezelf laat zien aan een groter publiek.
En het is goed om dit te voelen. Want hieronder ligt een diepere waarheid en wijsheid. Hieronder ben jij, de echte jij. Jouw hoger Zelf wil samen met jou een boek schrijven. Het heeft jou nodig om hier op aarde de woorden te laten klinken die resoneren in het hart. 

En wil je hulp bij het schrijven van die moeilijke hoofdstukken (en jij weet wel wat dat zijn). 
Kom dan bij me. Ik laat je zien hoe je via een snelweg het hoofdstuk kan schrijven. Het zal jou totaal transformeren en een pareltje worden waar mensen zich in gaan herkennen. 

En als je door de bomen het bos niet meer ziet? Ook dan kan ik je terugbrengen naar waar het werkelijk om gaat. En van deze nieuwe inzichten heb je weer de moed en de energie om te gaan schrijven.  De structuur weer oppakken en aan de hand van een routeplanner je verhaal naar boven halen. Fijn toch om dat niet alleen te hoeven doen!

WAAR KAN IK JE ECHT NIET MEE BEGELEIDEN (waar anderen weer heel goed in zijn)
Grammatica en lopende zinnen. Hier heb ik bij mijn boek veel hulp bij ontvangen, ik heb niet voor niets samen gewerkt met een co-schrijver. Je hoeft niet alles zelf te kunnen, als je boodschap maar de wereld in gaat!
Ik kan wel VOELEN of iets loopt of niet.

WAAR HEB IK WEL VEEL ERVARING MEE?
Ik heb veel ervaring met schrijven vanuit mijn diepste, meest oprechte gevoel. Als je van daaruit wilt schrijven dan kan ik je zeker heel goed helpen. Je hoofd (oftewel linkerhersenhelft) mag er later wel bij komen. Als je maar aan het schrijven gaat! Als je maar in die stroom komt van waaruit het allemaal veel gemakkelijker gaat. Ik noem dat ‘aangesloten’ zijn.
En nog helderder: om aangesloten te zijn op je spirituele wijze deel; je hogere Zelf (of hoe je dit deel ook wil noemen).

 

NATUURLIJK KAN IK JE ZEKER WETEN HELPEN MET ALLE BEREN OP DE WEG

Er zijn veel schrijfcoaches, gelukkig. Maar weinigen hebben iets wat ik wel heb: veel methodes die helpen je onzekerheden te overwinnen. (Familieopstelling, Eft, The Work, labyrint, vergevingsrituelen, en veel meer).

HET GAAT OM HET MAKEN VAN EEN COMMITMENT
Ik haal je weg van de dagelijkse ‘sleur’ door een paar dagen in het natuurhuisje te komen. Dit is al de eerste commitment die je maakt. Alle tijd voor jou en je boek. Het is een inspirerend natuurhuisje dat staat in onze grote tuin; eigenlijk een weiland. Het huisje heeft een pelletkachel, een badkamer en keuken en een heerlijk bed… Met uiteraard een grote tafel om aan te werken. (Met voldoende kaarsjes en muziek voor de sfeer!) Je kunt ook schrijven onder het afdak of op een lekker plekje in de grote tuin. Het bos ligt naast ons en je kunt in de weilanden van de omgeving heerlijk fietsen en/of wandelen. Je kunt heus niet uren en uren achter elkaar schrijven, het gaat om de balans en goed voor je lijf te zorgen. Op deze manier blijf je ook openstaan voor inspiratie.

Wil je meer inspiratie voor de reis van jouw boek? Klik dan op:

info@kittyvromen.nl
0031 (0)475 210463

© 2020 Kitty Vromen 

Website, hosting & WordPress Onderhoud in samenwerking met Sitefly