fbpx

Ben jij een transformationele schrijver?
En wil je heel bewust tijd en
aandacht geven aan jouw boek?
Dan nodig ik je uit voor DE REIS VAN JE BOEK retraite 

Ben jij een transformationele schrijver?
Dan schrijf je in de eerste plaats voor jezelf. Vul jezelf eerst op voordat het naar de lezer gaat.

 

Ben een transformationele schrijver en maak met jouw boek het leven van jezelf en je lezers waardevoller, rijker, krachtiger en liefdevoller. 

 

Zoek je een plek om echt ongestoord te kunnen schrijven?
Kom naar onze riante ‘schrijfhut’ in het Limburgse platteland. Je kunt hem alleen huren of je kunt er begeleiding van mij bij krijgen.

De schrijfhut is iets voor jou als je diep van binnen voelt dat een verhaal dat in je leeft tot een boek verwerkt mag worden. Er is een noodzaak in jou ontstaan, een diep verlangen. Je hebt misschien iets ervaren waarvan je voelt dat het waardevol is om met anderen te delen. Maar nog belangrijker: je voelt dat je meer tijd wilt wijden aan dit onderwerp, om zelf ook, tijdens het schrijven, innerlijk te groeien; dan ben jij echt een transformationele schrijver. 

Ben jij dit?

Jij houdt van boeken en je hebt zo vaak in je leven ervaren hoe boeken je diep kunnen raken en voor eens en voor altijd een diepe indruk op je achter laten. Jij bent door boeken in je leven gegroeid tot de mens die je vandaag de dag bent.

Daarom weet je dat boeken, óók in deze digitale tijd, nog steeds van grote waarde zijn. Een papieren boek in je handen hebben, dat je rustig op de bank of in bed leest, met eventueel een potlood erbij om mooie zinnen te onderstrepen, blijft tijdloos.

Welk verhaal wil jij vertellen?
Wat is zo uniek dat alleen jij het kunt vertellen?
Wat voor levenslessen heb je gehad die je eigenlijk wel van de daken zou willen schreeuwen?
Een verhaal dat je alleen wilt geven aan die mensen, die er klaar voor zijn om jouw verhaal te ontvangen.
En reken maar dat als jij er klaar voor bent, er altijd lezers zullen zijn die door jouw boek te lezen zelf tranformeren. Jij gaat ze voor, en voor hen is het dan makkelijker om te volgen.  

Als je het kunt voorstellen, kan je het ook realiseren

Misschien ben je er al aan begonnen en loop je vast.
Of voel je dat de drempel om daadwerkelijk te beginnen, te hoog is en dat je het schrijfproces steeds maar uitstelt.

Het boek roept jou.
Omdat je voelt dat het tijd is om een boek te schrijven.

Omdat jij voelt dat jouw unieke boodschap wilt delen met een groter publiek.
Maar bovenal, omdat je voelt dat door het schrijven van jouw boek je eigen bewustzijn groeit. Soms is het alleen downloaden van alle wijsheid die in je zit. Je zult versteld staan wat voor wijsheid jij in je hebt!

 

Een boek verstilt de lezer en brengt zo de lezer terug naar zijn of haar ware essentie. Het geeft alle ruimte om één onderwerp volledig uit te diepen. Van alle creatieve expressievormen die er zijn, voel jij dat jouw verhaal een boek nodig heeft om recht te doen aan de waarde ervan.

Maar er is misschien één obstakel: je bent geen ‘schrijver-schrijver’. Je bent niet iemand die al verschillende romans geschreven heeft en zichzelf ook echt als schrijver ziet. Maar toch voel jij je geroepen om de schrijver in jou wakker te maken. Maar toch voel je dat jij deze plek in de wereld mag innemen. Het is tijd. En nee, je wilt niet dat een ander jouw verhaal opschrijft; jij wilt het zelf doen. Omdat je vermoedt dat de tijd die je hieraan zult besteden jou veel zal geven.

Je wilt groeien in inzichten, dankzij het creatieve maakproces. Maar bovenal, je wilt jouw boodschap, jouw wijsheid en jouw inzichten delen met een publiek dat jouw ervaring en jouw stem hard nodig heeft. Omdat ze dan kunnen resoneren met hun eigen wijsheid. 

 

Een deel uit een testimonial van Mari die mijn boek Zinvol rouwen gelezen heeft. 
“Kitty, ik ben meteen in jouw boek gedoken en heb het in één ruk uitgelezen, tranen met tuiten heb ik gehuild.Dit boek werkte voor mij als therapie. Ik leef al zolang met een enorme angst in mijn hart (ziel) over de zéér ongezonde levensstijl van mijn zoon en wat daar de gevolgen van kunnen zijn…..Door jouw boek heb ik die angst eindelijk ook eens echt (aan den lijve) kunnen ervaren. Deze angst zat er altijd, ik handelde er zelfs naar maar ik kon hem nooit echt voelen”.
Mari. Moeder van 2 volwassen kinderen. 

Waarmee kan ik je helpen? 

Ik kan je leren om:
*  jezelf de absolute vrijheid te geven om aan de slag te gaan. En om dat waaraan je begonnen bent, af te maken. Ik geloof in jou en in jouw verhaal. Ik wil je helpen door ook de spirituele dimensie (je hoger Zelf) erbij te betrekken zodat je ook de steun en voeding van deze wereld kunt ontvangen. Met mijn fijngevoeligheid stem ik mij af op het natuurlijke maakproces dat door je heen wilt stromen en leer ik jou hoe je hier zelfstandig naar kunt luisteren met speelse oefeningen. 

Leer bij mij hoe je:
* Een boek kan schrijven dat helemaal past bij jouw unieke expertise, jouw ervaring, jouw inspiratie. (En wat tevens een visitekaartje voor je kan zijn.)
* Je schrijversblock en angsten kunt overwinnen. Zodat je echt gaat schrijven! Ik blijf je steunen, want ze zullen blijven komen uit je onderbewuste. De weerstand omarmen is de weg naar succes. Overwin jezelf, keer op keer. En ontdek dat het schrijven van jouw boek een weg is van zelfontwikkeling. Hoe jij kan gaan staan in jouw diepe waarheid.
* Jezelf trouw kunt zijn tijdens het schrijven. Hoe je in alignment kunt blijven met je menselijkheid en hoger Zelf (dat super graag meeschrijft overigens). Van hieruit ga je namelijk moeiteloos je manuscript schrijven. (Dat is nog niet de uiteindelijke versie).
* Leer hoe je je boek kunt structuren, hoe je aan het begin van een hoofdstuk de structuur kunt maken en vanuit hier gaat schrijven.
* Leer hoe je je gevoel kan gebruiken om keuzes te maken die helpen om van jouw boek een makkelijk leesbaar boek te maken. Welke hoofdstukken mogen er wel in, welke niet. Vertrouw op de leiding van je hogere Zelf. Leer hoe je intens met haar kan samenwerken. En hoe je met je ziel samen kan werken met sensitiviteit. 
* Leer hoe je je kunt afstemmen op je hoger Zelf, je Ziel en jouw gretige lezersdoelgroep. Leer om die inspiratie te blijven voelen gedurende het hele schrijfproces. Tot de laatste punt. En die inspiratie maakt zich totaal niet druk om grammatica. Jij hoeft je alleen af te stemmen op een creatieve energie die jij vertaalt in woorden.
* Leer hoe je dag en nacht zwanger bent van je boek. Jouw geesteskindje. En dat je erbij bent als het groeit en groeit. Ontdek hoe je verliefd kunt worden op dit geesteskind.
* Leer hoe je je boek in eigen beheer kunt uitgeven. Ik kan je veel vertellen uit eigen ervaring. Ook over de financiële mogelijkheden.
* Leer hoe je in samenwerking met je hoger Zelf jouw boek in de wereld kunt brengen. Dit is een nieuwe marketing welke nog nooit ergens verteld is. Hier ben ik zelf mee bezig en dit is zo geweldig!
* Maar bovenal, leer dat je niet alles zelf hoeft te kunnen. Leer het belang van proeflezers. Van correctors. Je ziet echt zelf de fouten niet! Leer ook als je ergens minder goed in bent om hier hulp voor te vragen (ik heb met een co-schrijver gewerkt).

 

Ik ben Monique te Kiefte (51), moeder van vier kinderen en ik werk als agrarisch coach. Ik help agrariërs wanneer zij tegenslag ervaren of voor een moeilijke keuze staan. Mijn specialisatie is communicatie verbeteren met medewerkers, (samenwerkings-)partner, kinderen, familie en de mensen om je heen.

Ik wilde graag een boek schrijven over communicatie in de agrarische sector, maar ik blokkeerde zodra ik begon te schrijven. Ik kon mijn stijl niet vinden, durfde weinig op papier te zetten. Terwijl ik een schat aan informatie heb, door levenservaring, de duizenden gesprekken met boeren en theoretische kennis. Ik weet dat ik met deze kennis mensen kan helpen.

Toen ik vier dagen bij Kitty in het huisje was geweest, had ik mijn eerste ervaringen op papier staan. De plek en de ligging van het huisje zijn ideaal om helemaal tot rust te komen en je niet te laten afleiden door allerlei ruis van het dagelijkse leven. Het was fijn dat Kitty beschikbaar was om ervaringen te delen, opdrachten uit te voeren en allerlei schrijfoefeningen aan te reiken.

Wat mij aanspreekt in de samenwerking met Kitty is dat ze kennis heeft van verschillende technieken. Zo kan zij de díe techniek inzetten waar de situatie om vraagt. In mijn geval hebben we de blokkades die lagen op het schrijven van een boek onderzocht en daardoor kon ik verder met het schrijven van mijn boek. Dank je wel, Kitty, dat je mij leerde om te schrijven vanuit mijn hart!

Monique te Kiefte

Coach voor agrariërs , tekieftecoaching.nl


Het allerbelangrijkste waar ik jou mee kan helpen is: 

Ik begeleid je met de juiste toon te zetten. Om van daaruit te schrijven.
En ik kan je helpen om je onzekerheden weg te nemen.
Kan ik dat wel? Wie ben ik om een boek te schrijven? Wie denk ik wel dat ik ben? Ben ik wel goed genoeg? Wie wil mijn verhaal nou lezen…

Deze onzekerheden, daar lopen we allemaal tegen aan.

Zeker als je jezelf laat zien aan een groter publiek.
En het is goed om dit te voelen. Want hieronder ligt een diepere waarheid en wijsheid. Hieronder ben jij, de echte jij. Jouw hoger Zelf wil samen met jou een boek schrijven. Het heeft jou nodig om hier op aarde de woorden te laten klinken die resoneren in het hart. 

En als je door de bomen het bos niet meer ziet? Ook dan kan ik je terugbrengen naar waar het werkelijk om gaat. En van deze nieuwe inzichten heb je weer de moed en de energie om te gaan schrijven. 

WAAR KAN IK JE ECHT NIET MEE BEGELEIDEN (waar anderen weer heel goed in zijn)
Grammatica en lopende zinnen. Hier heb ik bij mijn boek veel hulp bij ontvangen, ik heb niet voor niets samen gewerkt met een co-schrijver. Je hoeft niet alles zelf te kunnen, als je boodschap maar de wereld in gaat!
Ik kan wel VOELEN of iets loopt of niet.
By the way, als je op het station bent aangekomen dat je je boek officieel gaat uitgeven, raad ik je aan om een correcter het redigeerwerk te laten doen. Ik weet uit ervaring dat er heel veel mensen redigeerwerk gedaan hebben van mijn boek en dat een corrector nog heel veel aanpassingen maakte. 

WAAR HEB IK WEL VEEL ERVARING MEE?
Ik heb veel ervaring met schrijven vanuit mijn diepste, meest oprechte gevoel. Als je van daaruit wilt schrijven dan kan ik je zeker heel goed helpen. Je hoofd (oftewel linkerhersenhelft) mag er later wel bij komen. Als je maar aan het schrijven gaat! Als je maar in die stroom komt van waaruit het allemaal veel gemakkelijker gaat. Ik noem dat ‘aangesloten’ zijn.
En nog helderder: om aangesloten te zijn op je spirituele wijze deel; je hogere Zelf (of hoe je dit deel ook wil noemen).

 

 NATUURLIJK KAN IK JE ZEKER WETEN HELPEN MET ALLE BEREN OP DE WEG

Er zijn veel schrijfcoaches, gelukkig. Maar weinigen hebben iets wat ik wel heb: veel methodes die helpen je onzekerheden te overwinnen. (Familieopstelling, Eft, The Work, labyrint, vergevingsrituelen, en veel meer).
Kijk ook eens hier wat ik allemaal in huis heb.
En ook met de praktische dingen heb ik ervaring. De weg van idee naar het uitgeven heb ik helemaal afgelegd. Hier zitten ook veel uren in en daar kan ik je ook veel over vertellen. Je stapt in een totaal nieuwe wereld.  Er is zoveel hulp en je kunt in deze tijd gemakkelijk en professioneel zelf je boek uitgeven in eigen beheer. Nu ben ik ook aan het leren hoe ik de marketing kan doen. Hoe zorg ik ervoor dat het boek bij de juiste lezer komt?  Ik wil niet doen wat ‘hoort’ of hoe je het ‘zou moeten doen’, ik wil alleen doen wat klopt voor mij. Mijn innerlijke stem hierin volgen. Dat kan ik jou ook leren. 

HET GAAT OM HET MAKEN VAN EEN COMMITMENT
Ik haal je weg van de dagelijkse ‘sleur’ door een paar dagen in de schrijfhut te komen. Dit is al de eerste commitment die je maakt. Alle tijd voor jou en je boek. Het is een inspirerend natuurhuisje dat staat in onze grote tuin; eigenlijk een weiland. Het huisje heeft een pelletkachel, een badkamer en keuken en een heerlijk bed… Met uiteraard een grote tafel om aan te werken. (Met voldoende kaarsjes en muziek voor de sfeer!) Je kunt ook schrijven onder het afdak of op een lekker plekje in de grote tuin. Het bos ligt naast ons en je kunt in de weilanden van de omgeving heerlijk fietsen en/of wandelen. Je kunt heus niet uren en uren achter elkaar schrijven, het gaat om de balans en goed voor je lijf te zorgen. Op deze manier blijf je ook openstaan voor inspiratie.

PRAKTISCH ZAKEN

Hoe lang duurt het schrijven van je boek? Dat zou ik echt niet weten, ieder boek heeft haar eigen programma. Zeker als het boek geschreven wordt in alignment met je hoger Zelf. Mijn eigen schrijfcoach schreef haar boek razendsnel, in slechts 100 dagen. Ik deed er zo’n 1,5 jaar over. Omdat het voor mij als balsem was voor mijn ziel en in anderhalf jaar tijd mijn boodschap naar voren kon komen. Maar ik weet wel: elke minuut die jij eraan besteedt, gaat richting het uitgeven van het boek. En uitgeven kan voor een kleine doelgroep of een grotere. Of dat je uiteindelijk besluit om het helemaal niet uit geven. Jij bepaalt!
Voor mij is het belangrijk om de spirituele schrijver in jou wakker te maken.

Je kunt in de schrijfhut helemaal in de mood komen, zodat je thuis lekker verder kan. De schrijfhut is er om grote stappen vooruit te maken.

Tijden introductie schrijfretraite:
Schrijfcoaching en transformatiesessies
Dag 1: 11.00- 12.30uur & 14.00-16.00uur
Dag 2: 10.30 -12.30uur & 14.00-16.00uur
Dag 3: 10.30 -12.30uur

 

De rest van je tijd zijn om te schrijven, integratie 
Wandelen, fietsen, niksen, rusten, inspirerende dvd kijken, lezen,
vergevingsrituelen en oefeningen doen. 

‘We zouden moeten schrijven omdat schrijven in de menselijke natuur ligt. Schrijven doet onze wereld recht. Het maakt die wereld rechtstreeks en specifiek tot de onze. We zouden moeten schrijven omdat mensen spirituele wezens zijn en schrijven een krachtige vorm van gebed en meditatie is die ons verbindt met zowel onze eigen inzichten als met een hoger en dieper niveau van innerlijke leiding. We zouden moeten schrijven omdat schrijven duidelijkheid en passie in het leven brengt. Schrijven is sensueel, empirisch, aardend. We zouden moeten schrijven omdat schrijven goed is voor de ziel. We zouden moeten schrijven omdat schrijven ons een tastbaar werk oplevert, een tastbaar pad door de wereld waarin we leven. En bovenal zouden we moeten schrijven omdat we schrijvers zijn, of we onszelf nu zo noemen of niet.’

Uit: Je leven schrijven. Julia Cameron.

Julia Cameron

Ik ontvang graag inspirerende blogs en tips bij het transformeren tijdens de reis van je boek.

Je bent succesvol ingeschreven.