fbpx

Heb je ook weleens meegemaakt dat je innerlijke stem je een richting op wijst. En dat dat je dan weerstand van ‘de buitenwereld’ krijgt. Flinke weerstand? Lees dan deze blog en blijf trouw aan die stem van binnen.
Ook al is het niet de makkelijkste weg..

Al een geruime tijd is er bij mij een verlangen om mijn stem meer ruimte te geven. En wel de fysieke stem. Niet om te zingen maar om? Ja, en dan krijg ik een mailtje van een oude bekende die mij tipt over iemand die ‘stemwerk’ geeft. En ik kom op zijn site en dan ineens, zonder dat ik veel woorden lees, krijg ik een enorm groot contact met mij, mijn lieve zachte kern. Het brengt mijn hele lijf en gevoel in beweging. Dit voelt zo goed.
Ja, toen wist ik, hier moet ik zijn. En niet alleen een workshop, nee, ik wist, ik moet de opleiding stemwerk gaan doen bij Jean Renee Toussaint!
EN TOEN… natuurlijk, ik had het kunnen weten, komt er vanuit de buitenwereld een heel groot verzet. Ik moet eerlijk zeggen, dit keer van allerlei hoeken: manlief (waar heb je dat nu weer voor nodig? en weet je wel hoe veel geld dat (weer) kost?) `
Ja.

En toen, een lieve bekende klant van me ging me per mail waarschuwen. Hij had toch verhalen gehoord over de opleider! Ik moest echt voorzichtig zijn met hem. En in de tussentijd vroegen lieve dierbare familieleden ook al waarom ik dit nog nodig had! Ik had toch al zoveel gedaan en ik ben toch met het systemisch werk bezig. Dit is toch wat heel anders?! En ik, natuurlijk ging ik twijfelen… ik ben ook maar een mens. Zoveel tijd, geld en aandacht voor weer een nieuwe opleiding. Ik ben tenslotte ook al op een leeftijd dat ik al bezig ben met gedachten over pensioen en zo. En daarnaast, ik word dit jaar voor het eerst oma en dat is toch ook weer een hele bijzondere nieuwe periode in mijn leven. En hier wil ik ook tijd voor reserveren!
En toen besloot ik (in een opwelling) het hele bedrag voor de opleiding over te maken, in een keer. Het ging zo snel, dat mijn gedachten van twijfel er geen invloed op hadden. Ja, en wat er toen gebeurde, een paar minuten later belde iemand die Jean Renee goed kende mij op, om me voor hem te waarschuwen! Met levensechte verhalen die me echt wel even deden schrikken! Phoe, dit was heftig. Wat is dit nu weer!
Geld  overgemaakt, en nu?

Inmiddels heb ik 1 introductiedag en 3 weekenden al met Jean Renee met stemwerk gewerkt…… En WAT BEN IK BLIJ DAT IK NAAR MIJN GEVOEL HEB GELUISTERD! Ik ben helemaal op de goeie plek bij dit stemwerk! Het gaat over ZIJN. Over mij dus. De stem is meer dan een stem die je gebruikt voor woorden over te brengen, de stem is verbonden met het lichaam en het lichaam liegt niet. In het lichaam zitten alle herinneringen. Mooie en minder mooie. De stem wordt meestal gebruikt voor sociale communicatie, terwijl in de diepte je je stem kunt gebruiken voor communicatie met jezelf. Het gaat dan niet om woorden, maar om het geluid dat in je zit. Met als doel om eigen kracht vrij te laten, om vastzittende emoties te bevrijden en los te laten.

Ik ben zo dankbaar met mijn innerlijke stem! Zij heeft mij weer bij de juiste persoon gebracht! Jean Renee is in zijn eigen ontwikkelde ‘stemwerk’ methode een echte master himself.  Een persoon die mij helpt om mijn authentieke stem naar buiten te brengen. Mij helpt om het vuur dat in mij zit aan te wakkeren. En vuur vernietigd alles wat niet meer bij me past. Vuur is nodig om diepere vastzittende emoties in beweging te brengen.
Het laatste weekend had ik een grote doorbraak. Zo voelde dat in ieder geval. Ik ging door alle weerstanden heen. Dit werk bracht me bij een diepe pijn waar ik tot op dat moment geen weet van had. Eenmaal doorleeft, doorvoelt, voelde ik de liefde die in en om me heen te voelen is. En deze liefde is er, weet ik, altijd. Voor iedereen.

Ja, deze oma in wording leeft in een zeer bijzondere tijd met bijzonder mensen. Dit is de wereld van 2012. Daarin wordt jij, lieve eerste kleinkind, geboren. Ga jij je leven als mens ervaren. Spannend. Ik ben er voor je, aan de zijlijn, om je aan te moedigen!

En dit is de reden van deze eerste overweging van mij op deze nieuwe site. Ik wil jullie support geven, op allerlei manieren. Ik wil jullie aanmoedigen om je innerlijke stem te volgen! Ik wil jullie aanmoedigen om, indien nodig, door het vuur te gaan!
Laat je niet tegenhouden door de mensen om je heen. Of door je eigen twijfels. Je kunt helemaal vertrouwen op je diepe gevoel. En op een grote kracht die je leidt en altijd om je heen is.

Een passend liedje bij deze overweging: you raise me up van van sacred garden
httpv://www.youtube.com/watch?v=I6PX2umTYRg

info@kittyvromen.nl
0031 (0)475 210463

© 2020 Kitty Vromen 

Website, hosting & WordPress Onderhoud in samenwerking met Sitefly