fbpx

Hoe een ‘spirituele opstelling’ voor haar alles duidelijk maakte

Afgelopen zaterdag organiseerden we een open opstellingendag. Op deze dag konden de deelnemers kiezen tussen verschillende opstellingen vormen. (En dat zijn er veel!) In het rijtje stond ook de spirituele opstelling. Deze opstelling trok de aandacht van velen in de groep. Ja, een opstelling om contact te maken met je gidsen/begeleiders is natuurlijk heel interessant. Of een opstelling waarin een vorig leven naar voren komt ook. Maar… ik zei wel tegen de groep: als je nog nooit een familieopstelling gedaan hebt, dan raad ik je deze spirituele opstelling af. 

Maar het lot dacht daar anders over..!
Het lot besloot dat juist diegene die nog nooit een familieopstelling in een groep had gedaan, deze bijzondere opstelling kreeg. Ik noem haar even Marie, maar zo heet ze natuurlijk niet!
Marie was zelf ook heel verbaasd. En ik ook! Daar zat ze dan naast me…  Ik vroeg aan haar: wat versta jij over een spirituele opstelling? Haar antwoord was dat ze zich heel verbonden voelde met haar spirituele deel. Ze voelde hier veel liefde bij.  Ze ervoer dat dit spirituele deel niet oordeelde, maar ze voelde ook hoe ver ze hiervan verwijderd was. Juist Marie oordeelde over zichzelf. 

De essentie van deze opstelling
Als voorrondje van deze opstelling, betrokken we het dialoog erbij. (Het dialoog is een moment waarin de mensen in de groep vertellen wat bij hen resoneert. Of ze iets lichamelijk of emotioneel gewaarworden dat mogelijk betrekking heeft op de opstelling.)
Eén van de deelnemers werd emotioneel toen ze het woordje de spirituele familie hoorde en ze voelde al vanaf het begin van de dag een sterke verbondenheid met Marie. Deze deelnemer werd als representant voor de spirituele familie van Marie in het veld gezet. Je kon direct zien hoeveel liefde er vanuit de spirituele familie naar Marie uitging! Het was prachtig om te zien…

De ‘echte Marie’, die naast me zat, werd al meteen heel emotioneel. Wat werd ze geraakt door deze representant die stond voor haar spirituele familie. 

De representant voor Marie zat echter weggekropen in een ‘schuilhoek’ en was niet van plan om daar uit te komen.

Een andere deelnemer werd opgesteld voor de liefde die Marie koppelt aan haar spirituele deel. ‘Toevallig’ werd ze onder het dakraam van de ruimte gezet. Het gezicht van deze representant stond met gesloten ogen, onafgebroken naar de zon gericht.
Haar keel was hierdoor bloot en vrij.
Maar, liefde bleef haar ogen gesloten houden en had geen contact met de andere aanwezige representanten in het veld. (Volg je het nog?)
Ze was alleen bezig met de zon op te vangen. Ook zij was niet van plan om weg van haar plek te gaan.
Op dit moment werd het duidelijk dat de opstelling nog iets nodig had. Ik zette er haar aardse familie bij de groep. Woh, dit veranderde veel! Er kwam meer beweging onder de representanten. (Er stonden nog meer, maar dat weet ik niet meer).

De aarde familie begon te spreken. De representant voor Marie werd in één keer wakker uit haar schuilhoek. Ze werd nieuwsgierig…
De aardse familie liet zich nu zien door te spreken en zei tegen Marie: “jij doorbreekt iets binnen ons systeem. Wij uiten ons niet, wij houden alles stil binnen de familie. Maar jij bent degene die hier een verandering in brengt. Dank je wel!”

Ook de representant voor de liefde kon nu haar ogen openen en contact maken met de rest van het systeem.

Uiteindelijk bleek dat de liefde het grote verlangen had om zich te willen uiten. Om te kunnen vertellen wat in haar speelt. Zo werd de liefde wakker.
Deze zin bracht rust en werd opgenomen door de hele groep. En dit alles door de woorden van de aardse familie. Doordat de aardse familie zich uitte. Zo belangrijk is je aardse familie!

Dus wat is de grote les van deze opstelling? Liefde komt op aarde als je je gaat uiten. Als je de dynamiek binnen je familie doorbreekt door jezelf te laten horen. En dat gaat veelal via je keelgebied (die in deze opstelling open en bloot naar de zon gericht stond): je stem.
Je spirituele familie helpt je hierbij. Die oordeelt over niets. Zij is er gewoon. Als je het moeilijk vindt in je leven, zijn ze nog meer in je leven aanwezig. Maar kun jij ze voelen? En toelaten?
De ‘echte Marie’ heeft in deze opstelling zich helemaal laten omarmen door haar spirituele familie. Tranen en een diepe klank van zielenrust kwamen uit haar.
Hoe gaat het nu verder met Marie? Marie heeft meer innerlijke kracht om te kijken naar haar ‘negatieve’ patronen binnen haar aardse familie. En ze gaat ontdekken, met hulp van familieopstellingen, HOE. Het nemen van een familieopstelling is voor haar dus een volgende stap. Het lot bepaalde dat de spirituele opstelling eerst gedaan moest worden.

Zaterdag 15 november familieopstellingendag
Veel persoonlijke problemen, zoals relatieproblemen en levensvragen, vinden hun wortels binnen verstrikkingen in het familiesysteem. Binnen ‘negatieve patronen’ in de familie. Op zaterdag 15 november wil ik graag met jou aan het werk gaan om deze patronen, die jouw leven niet langer dienen, te doorbreken.
Herken jij bij jezelf bepaalde patronen die je ook bij je familie ziet? Of zie je ze uitvergroot terug bij een kind van je?
Mijn patroon was ook dat ik me niet goed kon uiten. Dit was in mijn familie ook sterk aanwezig; er was een enorme angst om zich te kunnen uiten. Het voelde als een verbod om mijn eigen stem te laten horen. Aanpassen en maar stilblijven is jarenlang een patroon geweest. Dankzij familieopstellingen en het stemwerk, heb ik dit muurvaste patroon, kunnen doorbreken! Ook op 15 november werken we met ‘het lot bepaalt’. Voorheen kondigde ik het oude concept aan: vraaginbrengers en representanten, met ieder hun eigen prijs, maar omdat de methode van zaterdag zo goed bevallen was, gaan we op 15 november ook loten. Je kunt ook alleen als toeschouwer meedoen. Dan doe je niet mee met de lootjes trekking (zie foto).

Voor wie is deze dag een aanrader? Voor mensen die verlangen naar verbinding, met zichzelf en anderen. En die openstaan om hulp te krijgen van ‘bovenaf’!

Dank je wel voor het lezen!

Hartelijke groetjes,
Kitty
telefoon 0475 210463

info@kittyvromen.nl
0031 (0)475 210463

© 2020 Kitty Vromen 

Website, hosting & WordPress Onderhoud in samenwerking met Sitefly