fbpx

Een verhaaltje over mij

Als we samen gaan werken is dit wat je kan verwachten:

..zien en voelen waar het werkelijk voor jou om gaat
..meer zachtheid en liefde naar jezelf.
..uit het hoofd naar je lichaam
..authentieke jou zichtbaar maken
..je krachtiger en levendiger voelen

Met andere woorden het menszijn omarmen.
Meer hoeven we niet te doen om ons innerlijk te verlichten.

 

 

Dit is mijn human design kaart. Met andere woorden dit is wie de vorm Kitty Vromen werkelijk is. Een emotionele projector 6/2.

Kitty Vromen  (1960)

Foto is genomen tijdens mijn 60ste verjaardagsfeest. Hier zie je mijn kleindochter en ik.

Moeder van 4 kinderen (3 zonen en 1 dochter) en oma van 2 kleinkinderen. Onze tweede zoon is in 2016 overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Al vanaf 1882 getrouwd met Hans van der Sligte. Dit zijn de feiten. De objectieve realiteit.

Wat ik hier niet bij heb gezet hoe in mijn jongere leven depressie aanwezig was. Niet verbonden met mezelf. Niet verbonden met anderen. Het leven in mijn hoofd noem ik het. Godzijdank is dat nu ‘opgelost’.  Ik heb met hulp van vele zelfhulpmethoden mijn donkere periode kunnen afsluiten. Natuurlijk kon een ander niet aan mij zien hoe ’t diep van binnen met me ging.

Ik ben een zoeker. Mijn innerlijke vragen richten zich veel op wat hoort nu bij mij. Wie ben ik eigenlijk werkelijk? Welke plek wil ik wonen, welke richting wil ik op. Bij wie hoor ik eigenlijk? Dat is ook een van de redenen dat ik zoveel cursussen en opleidingen ben gaan volgen. Ik deed het voor mezelf! En als ik dan weer fantastische dingen geleerd had, gaf ik het door aan mijn cliënten en cursisten. Zo maak ik de circel rond. Eerst zelf de diepe ervaringen en dan pas kan ik het doorgeven. Geen theorie, maar gewoon de ervaring.

Walk your talk dus. 

EMOTIES toelaten was mijn grootste uitdaging. Om dat te leren. Het blijft een uitdaging om elke keer het menszijn te omarmen. Ik leef mijn leven intens. Maar onderhand weet ik dat juist door het omarmen van diep menselijke emoties ik terecht kom in mijn hart. De zachtheid in mezelf. Dan is er meteen een grote verbinding met mij en de wereld om me heen.

Dat hart bracht me ook bij een vele soorten van verliefdheden. Ik kon mezelf alleen maar echt zien en ontdekken via de ander. Verliefd worden was elke keer het gevolg. Wat een worsteling in mij. Getrouwd, kinderen en toch die innerlijke beweging naar een ander. Maar wat heb ik er veel levenswijsheid bij geleerd. En is er een enorme diepgang kunnen ontstaan in de relatie tussen Hans en mij.

In het diepe gegooid
En dan wordt onze zoon Robin als 27 jarige zo ziek dat hij uiteindelijk na drie jaar en drie maanden sterft. Hij was net een maand 31 jaar.
Ja, je kunt je wel voorstellen dat ik nu echt in het diepe werd gegooid in mijn leven. Godzijdank had ik in die tijd al zoveel zelfbewustzijn dat ik er niet aan onder doorging maar er enorm door gegroeid ben. Lees mijn boek Zinvol rouwen maar, daar vertel ik je over mijn reis in het land van rouw. Ik hoop met dit boek ook een taboe te doorbreken. Het taboe omtrent de dood. En meer nog, om er een totaal ander hoopgevend perspectief op te krijgen. Wil je mijn perspectief eens lezen?


Kleine Kitty, mijn grote schat
Mijn kindertijd was zoals velen hun kindertijd ervaren hebben. Als je diep in jezelf duikt dan ontdek je vanzelf wat voor innerlijke delen geheeld willen worden. En dat heb ik gedaan. Veel aandacht aan het innerlijk kind besteed. Eigenlijk heb ik 5 kinderen. Deze kleine Kitty vraagt soms nog om aandacht. Ze wil gewoon vrij zijn en spelen. Niet zo serieus zijn. En ze mag ook meedoen in mijn werk als transitiegids. Daar gaan we de mensen ‘wassen’ die bij ons willen komen. De puurheid naar boven halen. We noemen dat ‘onze mensen’ want ze voelen zo vertrouwd alsof het delen zijn van onszelf. Als zij er niet bij is, dan vind ik het niet leuk. En degene die gewassen wordt ook niet. En och, wat is ze nieuwsgierig naar de verhalen van onze mensen. Maar het moeten wel de diepere verhalen zijn want anders valt ze in slaap (en dan wordt het serieus).

 

Mijn leven is mijn grootste leerschool.
Mijn grootste levenslessen zijn:

* Depressie * Het moederschap * Niet weten wat mijn richting is (dus de les van overgave)
* Relatieproblemen * Dood van een zoon* Zinvol rouwen *
En vanaf 2020: wakker worden en wakker blijven (zeker in deze grote crisis in de wereld).

 

MIJN WERKZAME LEVEN
Als transformatie therapeut werk ik sinds 1995. Met cursussen, opleidingen en individuele begeleiding.
Tegenwoordig noem ik mezelf transitiegids. Om mensen (en mezelf natuurlijk) te helpen van de 3e dimensie naar de 5e dimensie. 

Ik heb van 2005 tot 2017 een eigen centrum voor bewustwording gehad. Dit heette 1frissewind (nog steeds mijn officiele bedrijfsnaam waaronder ik bij de belasting bekend sta). Waar ik eerst allerlei ruimtes afhuurde voor de groepen heb ik sinds 2010 een eigen centrum in de kleine kern Maria Hoop in Midden Limburg. Vanaf 2018 is de naam veranderd in de Catharinahof.

In het kort, wat vond plaats in de tijd van het centrum 1frissewind? 
Ik begeleidde veel (familie)opstellingen en jaaropleidingen – jaargroepen – trauma driedaagse. Het systemisch werk is voor mij nog steeds zo passend als energie werk te doen. Het laat zo de diepte toe van ons menszijn. We hoeven alleen een openheid creëren om dat te laten gebeuren wat gezien wil worden. Er is alleen een waarheid in het moment. 
Tussendoor nodigde ik leraren uit op verschillende gebieden die ik waardevol vond. Bv stemwerk (Jean Rene Toussaint van Stemwerk), organisatie opsteller Jaap Vermue, biologische natuurwetten leraren Mies Kloos en Eniko Papp. En geregeld organiseerde ik lezingen van mensen die ik zo interessant vond dat ik dacht ‘dit willen vast meer mensen weten’. Het was een super leuke tijd waarin ik heerlijk mijn kwaliteiten kon ‘uitleven’.

Deze foto komt uit de tijd  dat ik veel groepsopstellingen faciliteerde. De foto is genomen tijdens een van de eerste keren dat we met briefjes ja of nee de keuze voor een opstelling lieten bepalen door het lot. Dit doe ik soms nog. Het klopt altijd! 

VANAF 2016 ging het roer om.
Nadat mijn zoon overleden is in 2016 ben ik eerst een paar jaar mijn bewustzijn gaan verruimen over het onderwerp dood en rouwen. Tijdens het rouwen heb ik ontdekt dat alle pijn die tijdens de rouw naar boven komt een poort is naar Liefde.

Doordat ik zo gepassioneerd mijn eigen boek Zinvol rouwen ben gaan schrijven in 2017 ben ik in een nieuw gebied gekomen in mijn leven. Ik noem het graag ‘de reis van je boek’. Tot 1 april 2021 begeleidde ik ook individueel en groepen met de reis van je boek. Vanaf die tijd merk ik dat het op de achtergrond is aan het gaan. Net zoals ik al zoveel gebieden, levensthema’s onderzocht heb en een stuk wijzer ben geworden.

Op de foto van de boekpresentatie zie je mij met de co-schrijver Anne van der Sligte (onze dochter). Super trots waren we op deze succesvolle en betekenisvolle reis van het schrijven van het boek Zinvol rouwen.
De foto is genomen tijdens de boekpresentatie. 

In 2020 ben ik me ook gaan onderdompelen in de Human Design. De basis weet ik nu en leef het experiment. Met vallen en opstaan. Als ik iemand op de retraite begeleidt neem ik altijd hun Human Design kaart erbij. Zo kan ik hun essentie het beste begeleiden. 

 

2021

Het is een heftige tijd. Mijn onderzoek richt zich vanaf januari 2021 op het Grote Ontwaken. 
Ik faciliteer gelijkgestemden groepen waar we elkaar inspireren en navigeren door deze storm. Ik organiseer ook weer lezingen die helpen om niet in de lagere frequenties te blijven hangen maar in contact te blijven met de Liefde die je bent. 

Vanaf november werk ik samen met een manifestor Diana Stribos (soulhappiness.nu) om de Human Design methode op een creative doorleefde manier over te brengen.  

 

Een van mijn grote inspiratiebron in deze tijd is Oracle girl. 

 


ORACLE GIRL

Sinds mei 2021 ben ik ook bezig met Zuiveringen’ VIA Oracle Girl.
Ons eigen helend vermogen kan nu nog meer oude conditioneringen en oude programma’s loslaten. Jacqueline Hobbs spreekt over slaven zelven. Ik noem het graag aangepaste zelven die we bewust kunnen worden en loslaten. Haar missie is meer Liefde belichamen op deze planeet. Oftewel ze helpt mee om de frequentie van de aarde te verhogen. Ze is speciaal voor deze taak op aarde gekomen. Via haar site kun je al beginnen met gratis you tube en een aantal mp3. Resoneer je met haar stem? Mooi, dan zal het zeker bij jou ook voor meer Liefde gaan zorgen. 

We kunnen een bewuste keuze maken om onszelf
als slachtoffer van de omstandigheden te zien,

of we kunnen ervoor kiezen om onze omstandigheden te zien
als een kans om emotioneel en spiritueel te groeien.

Mijn werkmethodes:

Systemisch werk

 Familieopstellingen, relatie opstellingen, boekopstellingen, werkopstellingen en zoveel meer.  Misschien nog totaal onbekend voor je. Of dat je er al aan geproefd hebt en iets hebt van woh, wat daar gebeurde… 

Het is heel waardevol om dit systeem mee te nemen in je levensverhaal. 
Wat gebeurt er in de onderstroom? Deze lagen zichtbaar maken geeft jou toegang tot meerdere stemmen in jou. Dit kan je levensverhaal helpen transformeren omdat je opeens een ander perspectief op je thema krijgt.

 Je gevoel is hier je grootste instrument. Ik praktiseer deze methode al vanaf 2002. Doordat ik zo intensief hiermee bezig ben, o.a. door de opleidingen en vele themaworkshops die ik gaf en geef, kan ik dit instrument inzetten om jou te helpen om  jouw boodschap in een boek zichtbaar te maken. Voor wie je het schrijft of wat wat of niet erin kan. Of om wat voor reden je je levensverhaal van vorm wil laten veranderen. Zeker ook heel geschikt om bij een groot verlies in te zetten. 

 

EFT

Ken je de Emotional Freedom Techniek al? Het kloppen op je lichaam? Het beleven van alle negatieve, zware emoties. En natuurlijk ook de lichtere emoties en geest verruimende. 
Als je schrijft dan komen deze emoties soms in alle heftigheid naar boven. Ze kunnen ervoor zorgen dat je niet verder schrijft. Of dat je überhaupt niet begint met je boek..of met een nieuw hoofdstuk van je levensverhaal.

Het voelen. Het loslaten. Het ‘het is oke dat ik me zo voel’.
Het lichaam heeft energiecentra’s en met EFT activeer je deze en herprogrammeer je deze op een gezonde wijze.  Je gaat je super goed voelen als je dit doet.  Je bent dicht bij jezelf als je door dit proces heen bent gegaan. En als je hier staat dan kun je weer verder. 

The Work of Byron Katie

En ken je The Work of Byron Katie? Het werkvel en hoe je dat kan gebruiken om uit de negatieve verhalen te komen en op de woorden van je eigen zielenpad te landen? Al bijna 20 jaar pas ik deze tool in mijn leven toe. En in het leven van mijn leerlingen. Ik heb ervaren hoe het je in kritieke situaties helpt. Maar ook, hoe je echt DIEP kunt gaan. En niet blijft hangen in je denken. Diep, diep diep. Want daar wil ik je laten landen. In JOU. Jouw waarheid, jouw wijsheid. Jouw diepe gevoel. Dat bevrijdt. Echt.

Wat een mooi verhaal kan daar dan uitkomen. Ik weet dat je na een goeie coaching met mij je staat te trappelen om te gaan schrijven. Wel even pauze nemen he!

Ik ben in 1999 naar de school van Byron Katie gegaan in Californie. Tijdens mijn werk samen met Katie (ik hielp haar met de tour in Europa en haar training in Nederland) ben ik een paar jaar dicht bij de grondlegger Katie geweest.

HET ULTIEME VERGEVEN

Eigenlijk draait alles waarmee ik je heel goed kan helpen om vergeving. Maar voor DE TRANSFORMATIONELE SCHRIJVERS van hun levensverhaal heb ik een krachtige, in fases verdeelde vergevings ritueel gemaakt. Waarin je stapje voor stapje naar een ruim en licht bewustzijn geleid wordt. Waardoor  je spirituele deel ACTIEF mee kan doen in je levensverhaal.

Soms voel je een schuld die niet terecht is. En als je jezelf of een ander niet vergeeft, kan je verhaal in je boek niet zo mooi worden als dat het WEL ZOU KUNNEN WORDEN.
Ernstige schuldgevoelens naar jezelf of hardnekkige oordelen naar anderen kunnen getransformeerd worden. 

Of het vergevingsritueel kan je op die plek, in jezelf,  brengen dat je heel duidelijk krijgt wat jouw werkelijke boodschap is die je wil delen in je boek.

Ik ben geinspireerd door verschillende vergevingsrituelen die ik in mijn leven gedaan heb. Maar de Radicaal Vergeven van Colin Tipping is mijn grote favoriet. 

 

SCHRIJVEN en meer

Natuurlijk heb ik ook best wel veel ervaring met schrijven. Zoals je weet helpt schrijven je om je innerlijk leven meer zichtbaar te maken.

Niet alle schrijvers zijn zich ervan bewust dat ze een heel team om zich heen hebben die hen woorden influistert.
Als je zelf staat te juichen omdat je de zin zo mooi vind.. dan reken er maar op, dat je AANGESLOTEN BENT OP EEN KANAAL DAT VERDER GAAT DAN JE LICHAMELIJKE TENTAKELS.

Wat ik zelf super mooi vind in een boek als het rouwe, het pure, het echte beschreven staat. Dat er een innerlijk zichtbaar wordt waardoor ik weer meer inzichten krijg over het mens zijn. Ik kan je helpen om zo te schrijven. Omdat ik je vragen stel waardoor het pure zichtbaar wordt. Jouw menselijke ziel mag spreken. En ik luister als je een stuk geschreven heb en geef je eerlijke feedback en misschien dat je daar nog dieper door kunt gaan.

Juist het rouwe, het menselijke, is mooi. Ze brengen je vanzelf naar je innerlijke wijsheid. 

BIOLOGISCHE NATUURWETTEN

Een totaal nieuw perspectief op ziekte en genezing. Ik leef dit nieuwe perspectief al een aantal jaren. De rust en vertrouwen in het lichaam is versterkt. Ik ben geen leraar of coach in dit Instrument. Maar als je bij mij komt dan neem ik altijd de grote lessen en inzichten mee waardoor ik op een heldere liefdevolle manier jou help om samen te werken met je lichaam.  Voor meer informatie kijk op biologika nederland

LABYRINT

Dit eeuwenoude ritueel is echt een geweldige manier om stapje voor stapje, letterlijk ook, een sprong in je bewustzijn te geven. Je start met een vraag en die vraag zal tijdens het lopen opgelost worden.  In onze tuin ligt een labyrinth. Lekker groot. In alle rust lopen werkt zuiverend.

En ik heb ook oefeningen die lijken op de stappen in het labyrint. Die kun je thuis doen, op een trap. Of op het strand, of in het bos. Waar een stille omgeving is.

Eigenlijk is dit een mooie manier om aan het begin van elke dag te doen. Dat brengt je op één lijn met je zelf.

Je kunt het ook gaan lopen voordat je een ‘moeilijk’ hoofdstuk wilt schrijven. Bv als je het lastig vind om te schrijven over een familielid waar je moeite mee hebt. 

VERA HELLEMAN

In 2019 heb ik bij Vera de modules gevolgd van de acht emotiegroepen liefde, vreugde, verbazing, verdriet, angst, afkeer, boosheid en schaamte/schuld. Alle emoties hebben een energetische beweging.
Wat wil de emotie je vertellen? Wat vraagt het van jou? En in welke categorie valt het.
Ik ben er zelf diep in gedoken en daarom kan ik je goed leren hoe je zelf de emotieencyclopedie van Vera kan gebruiken. Hierdoor hoef je niet lang te blijven hangen in een bepaalde emotie en kan je emoties gebruiken als navigatiesysteem.
Maar bovenal, mijn Bewustzijn is van dien aard dat ik makkelijk in de positie van Waarnemer kan blijven waardoor de identificatie met emoties heel veel minder is. Als je met mij werkt versterk je dit Bewustzijn vanzelf. Dit maakt je leven een stuk aangenamer. Zeker wat betreft emoties.
Voorbeeld 02-11-2020: Hier spreekt Vera over angst voor afwijzing.

Human Design

Ik gebruik dit systeem als hulpmiddel om iemand heel persoonlijk te begeleiden. Wij zijn zo uniek als mens en niemand is hetzelfde. Het is voor mij belangrijk omdat het me meteen meer inzicht geeft hoe ik het beste iemand kan begeleiden. Bv als iemand de solar plexis open heeft. Dan begeleid ik haar/hem anders als iemand met een ingekleurd solar plexis. Dit heet voortschrijnend inzicht na al die jaren als therapeut werkzaam te zijn.
Let wel ik ben geen ‘HD reader!’ Wel een goeie student. 

Ik kan je op weg helpen om volgens je design te leven. Om inzicht in jezelf te krijgen, te ontdekken hoe jij keuzes kunt maken en een leven te leiden dat helemaal past bij jouw type en strategie.

info@kittyvromen.nl
0031 (0)475 210463

© 2020 Kitty Vromen 

Website, hosting & WordPress Onderhoud in samenwerking met Sitefly