fbpx
Persoonlijke ervaringen van deelnemers van het weekend van maart 2015
(Iedere deelnemer is anoniem gemaakt door middel van een pseudoniem.) De verhalen zijn zorgvuldig bewerkt en geïllustreerd door Anne van der Sligte. Om de verhalen goed lopend te maken en begrijpelijk, moet ze soms de zinnen iets anders achter elkaar zitten en delen van de tekst weglaten. Maar, ze probeert zich altijd aan het vocabulaire van de deelnemer te houden.
Aan de hand van een ingevulde vragenlijst hebben we de ervaringen verzameld. 

 

Ik liep tegen sterke blokkades aan in mijn dagelijks leven, en een diep gevoel van niet-stromen. Het lukte me niet de oorzaak hiervan te duiden of begrijpen, en dus ook niet het patroon te doorbreken. Er waren zoveel verschillende uitingsvormen van dit niet-stromen, dat het zoeken naar de essentie ervan me alleen maar verder versplinterde. Ik voelde mij al lange tijd verward, verdrietig, vaak zelfs depressief, en totaal niet in contact met het wijze, sterke, wetende deel in mij. Het weten dat dit deel wel aanwezig was maar dat ik mij er niet mee kon verbinden, creërde een diepe frustratie, twijfel aan mijzelf, een gevoel van gek te worden. Doordat ik al zolang in deze spiraal zat werd mijn levenslust en zelfbeeld er serieus door aangetast, ik voelde mij gevangen in een zware verstrikkende energie, die nieuwe beweging onmogelijk maakte. (Loes 33 jaar) Lees meer!

 

Tijdens dit weekend voelde ik de ruimte om er helemaal te mogen zijn. Dit is voor mij echt een basisvoorwaarde om ergens aan mee te doen. Vooral de totale aanwezigheid van jou als begeleider in de opstellingen en je echt bij ons was en waar voor mij het ‘echte werk’ kon gebeuren. Je warmte die voelbaar was en nodig is bij dit bijzondere werk om kwetsbaar te kunnen en mogen zijn. Ook de drie dagen geeft een meerwaarde aan ervaringen. Het zijn soms zeer confronterende maar ook leerzame spiegels en helpen gevoelens die anderen uiten ook in jezelf de ruimte te geven en eventueel te uiten. Ook de fijne huiselijke plek en de warmte van jullie als gezin was voor mij heilzaam.
(Anke 57 jaar) Lees meer!

 

Het grootste cadeau van dit weekend is dat ik een sterke kracht heb gevoeld die in mij zit. Ik had die kracht nog nooit gevoeld! Ik voel nu een soort rust en voel dat er een last van mijn schouders gevallen is.
Ik heb niets gemist dit weekend, ik vond het zelfs de beste beslissing die ik voor mijzelf kon maken! – Rianne (33 jaar) Lees meer!

 

Ik voel dat mijn hart weer van mezelf is.
Ik ben me bewuster geworden van mijn affiniteit met voelen. Ik zie wanneer ik vlucht en wanneer ik bij mezelf ben. Ik heb me losgemaakt van verbindingen die mij tegenhielden (met behulp van het opstellingenwerk) en ik heb mijn eigen ruimte geaccepteerd en omhelst. (37 jaar) Lees meer!

 

Persoonlijke ervaringen van deelnemers van het weekend van november 2013

 

copyright anne van der sligte

Violet, 55 jaar

“Ik vind het belangrijk dat Kitty veel aandacht besteedt aan het voelen. Zelf voelt ze ook veel omdat ze in haar leven veel doorvoeld heeft. De training wordt gehouden in een warm huis, je voelt je als in een huiskamer: alles loopt op rolletjes in een familiaire sfeer, en er wordt goed voor je gezorgd. Tijdens de dagen trof me vooral de directheid… De vanzelfsprekendheid van de energieën die maar vloeiden en vloeiden… Zo echt was alles.”
Meer lezen

 

 

 

7

Hannah, 43 jaar

Na deze drie dagen voel ik me vrij en opgelucht.
Een beetje herboren…

Maar ik kwam tijdens het weekend tegen dat ik het moeilijk vind dat ik alléén mijn familie kan helpen, als ik mezelf help. Dat idee is even wennen.”
Meer lezen

 

 

copyright anne van der sligte

 

Freek, 40 jaar

“De wijze van ‘zijn’ van Kitty was heerlijk om te ervaren.

 Ze onderzocht wat er op het moment naar boven kwam
en haar combinatie van het opstellingenwerk met stemwerk was erg sterk!” 

Meer lezen

 

 

isabellaportret17jan
Isabella, 26 jaar

“Het stemwerk vond ik lastig. In het begin voelde ik veel weerstand en angst. Ik wilde het niet. Maar na verloopt van tijd kon ik dat loslaten en toen ik eenmaal mijn stem uitte, voelde het als ‘bevrijdend’!” 
Meer lezen

 

 

 

 

 

Willeke, 55 jaar

Ik raad deze drie dagen aan iedereen aan! Maar vooral voor mensen die met problemen kampen als:

  • weinig tot geen eigenwaarde
  • mensen die merken dat ze teveel controle willen houden in het leven
  • mensen die moeilijke relaties hebben binnen de familie
  • mensen die alles zelf willen oplossen.
  • mensen die als kind verwaarloosd zijn.
    Meer lezen

 

 

 

5

Pollie, 42 jaar

“Dit werk is voor iedereen die diep in de spiegel van zijn eigen ziel durft te kijken!
Wat traumaopstellingen anders maakt voor mij is dat het over meerdere dagen verspreid is. Je komt hierdoor in een bepaalde zijnstoestand die je verder kan brengen dan het volgen van een opstelling op bv een avond. Je krijgt een andere, diepere band met je mededeelnemers.

Doordat je ook als representant veel ingezet wordt, ervaar je steeds meer stukjes die je dichter bij de kern brengen. Waardoor het dieper door kan werken. Het geeft een grote draai aan het verlangen en versterkt het gezonde deel waardoor je er meer heel uitkomt.”
Meer lezen

6

 

Kim, 57 jaar

“Mijn reden om me in te schrijven voor deze workshop
was omdat ik veel pijn, verdriet en onmacht uit het verleden los wilde laten en in contact wilde komen met diepere lagen van mijzelf. Om zo meer vanuit mijn eigen kern te gaan leven. Nu de 3-daagse is afgelopen, voel ik me lichter. Er is meer rust in me gekomen en nieuwe energie!”
Meer lezen

 

 

Marian, 57 jaar

“Ik voel me innerlijk bevrijd van een oude wond. Ik heb weer helderheid en ruimte, rust en kracht, om het leven te ontvangen zo het echt is. Ik kan wel de tinteling voelen van mijn innerlijke diamant. 
De diamant schittert van schoonheid, puurheid en eenheid.”
Meer lezen


Overige persoonlijke ervaringen van deelnemers van ander jaren die deelnamen aan een traumaweekend bij mij. 

 

“Mijn eigen opstelling heeft me duidelijk gemaakt, waardoor mijn hele leven beheerst werd. In de week erna kwamen allerlei herinneringen omhoog, die ik een plek kon geven. Ik ben al zo lang bezig met dingen een plaats te geven en op te ruimen. Deze weekend was voor mij de kroon op het werk: opschoning op het diepste niveau”.
Helene

Ik ben me ervan bewust geworden dat de trauma’s in mijn familie ook invloed op mij hebben en dat de onverwerkte emoties zoals angsten en paniekgevoelens vanuit mijn familiesysteem ook hun uitwerking hebben op mij en dat is dan weer mijn trauma. Mijn paniekaanvallen zijn nu al een jaar niet teruggekomen”.
Marion

“De ziekte kanker zit mijn familiesysteem. Ik had al op verschillende plaatsen de kanker kunnen overwinnen met allerlei (chemo) therapieën en toch kwam hij terug. Tijdens de opstelling werd ik me helemaal bewust hoe ik probeerde in mijn eentje het hele familiesysteem te helpen. Dit heb ik door de traumaopstelling kunnen loslaten. Ik heb me kunnen overgeven aan iets groter dan ik. Ik noem dat overgave aan God. Een paar maanden later was het tumor verdwenen… Ik sta nu anders in het leven en leer weer hoe het is om te leven i.p.v. te overleven”
Maria

“Dank voor een FENOMENAAL weekend! Het voelt alsof er grote stukken in de 3D -puzzel van mijn leven op hun plek zijn gevallen”.
Margo F.

“Dag Kitty, dag Hans, eindelijk even tijd om je (en ook Hans!) nogmaals te bedanken voor het “intensieve” maar “mooie” weekend!!! Ik heb er gewoon geen woorden voor. Ik heb het gevoelen àls ik er iets wil over vertellen dat ik “het” schade toebreng? “het” breek? “het” kwets? Het (ik weet niet hoe ik het anders kan noemen) is zo kwetsbaar, pril en vooral “fragile”. Ik bewaar het in mijn hart en weet dat ik nu op zoek kan naar mezelf!”
Ria S.

“Dank je voor dit cc’tje, dat ontroert me, is juist natuurlijk, alleen had ik het nooit zo raak verwoord voor mezelf; Het doet zo’n deugd hierin gezien te worden door jou…

En ook voor mij was het traumaweekend een bijzonder ankermoment, een stevige steun in de rug om stevig voort te gaan op de eigen weg, vol vertrouwen in de gidsen die ons vergezellen…

Jou ontroering tijdens m’n opstelling raakte me ook, wat een intensiteit van voelen draag je wel, zeg! Ik merk dat er deze week van alles idd. geïntegreerd moet worden”.
Jan V.

info@kittyvromen.nl
0031 (0)475 210463

© 2020 Kitty Vromen 

Website, hosting & WordPress Onderhoud in samenwerking met Sitefly