fbpx

Vandaag ben ik eerlijk. Heel eerlijk. Dus maak je borst maar nat!
Ik zit er even helemaal doorheen. Vannacht gebeurde het. Ik werd om 4 uur wakker in de donkerte van de nacht. Van mijn ziel. En ik voelde:

‘Ik ben op. Ik kan niet meer. Ik kan niet meer verder.

En dat, terwijl we gisteren, op de sterfdag van Robin, zo’n mooie dag hebben gehad met het gezin. Nu hebben we alles gehad; de feestdagen zonder hem en zijn verjaardag.

Maar in het afgelopen jaar gebeurde er meer in mijn leven:

  • Twee familieleden van heel dichtbij hebben het contact met me verbroken vanwege ‘troubles’ in de familiedynamieken waar ik bij hoor. Het houdt niet op. Na al die jaren..! Het lijkt wel alsof in de rouw om mijn zoon alle dingen aan het licht komen die geheeld willen worden. En familie staat als eerste aan de deur. 
  • Nadat dit gebeurde, kwam de belastingcontrole voor een afspraak en liet ons weten dat we misschien iets niet goed aan het doen waren. We schrokken, want we (inclusief onze boekhouder!) dachten dat we alles op de goede manier deden, maar er is een kans dat we veel geld moeten terugbetalen.
  • Als laatst kwam ik er afgelopen week achter dat mijn nieuwsbrieven zeer weinig gelezen worden. Ik leg er zoveel zorg en oprechtheid in, maar slechts 10 procent leest het. De moed zinkt me in de schoenen. De gedachte komt steeds vaker om met 1frissewind te stoppen.

Zoals je leest, zie ik het niet meer zitten:
Ik geloof niet meer in mezelf. Ik geloof nergens meer in.
De dood is het afgelopen jaar op vele manieren bij me gekomen en niet alleen bij het sterven van mijn zoon.

Eerlijk zijn is mijn weg.
Mijn grootste LES van dit leven is dat het erom gaat om eerlijk naar jezelf te zijn. En ook, als ik dat het waard vind, naar anderen die mij lief zijn. Want eerlijkheid heeft me altijd, ALTIJD het meest gebracht.

Eerlijk zijn betekent voor mij niet alleen de liefde tonen maar ook de shit die in je zit.
En dit toon ik nu ook aan jou, lieve lezer.

Deze blog schrijven voelt bevrijdend.

Dit voelt goed. Ik kan wel de diepere betekenis achter alle bovenstaande punten gaan zoeken, maar LEVEN begint met toegeven aan de innerlijke pijn die in je zit. Anders sla je een stapje over.

 

Wil jij ook eerlijk naar jezelf kijken?

En hoe het ECHT met je is op dit moment? 

Dan nodig ik je hierbij uit voor de open opstellingendag van 18 maart 2017. 
Maar alleen als je eerlijk wilt zijn naar jezelf. 
Niet om alleen maar goeie dingen van jezelf te zien.
Het gaat juist om je schaduwkanten onder ogen te zien.
Als dat er mag zijn, openen zich nieuwe deuren.
ALTIJD!

 

Geluk vind je niet in oplossingen
maar in het accepteren van het onopgeloste.

Zo, dit lucht op. 😉

 

Een menselijke groet van Kitty!

ps En misschien dat ik afsteven op een nieuw pad.
Dan zal het oude in mij toch eerst moeten sterven.
Toch?

info@kittyvromen.nl
0031 (0)475 210463

© 2020 Kitty Vromen 

Website, hosting & WordPress Onderhoud in samenwerking met Sitefly