fbpx

Ik wil altijd wel weten wat iemand in huis heeft. 
Jij ook?
Of ben je zo intuitief dat een foto alleen
al je een seintje geeft, daar moet ik zijn!

Mijn achtergrond, wat ik in huis heb, is van waarde voor jou.
Ik kan deze gebruiken om je lagere vibraties helpen los te laten.
Alle onzekerheden, alle negatieve gedachten over jou en je verhaal…

Zodat je in verbinding met je ziel kan (blijven) schrijven.

Wat maakt mijn hulp tijdens ‘de reis van je boek’ uniek?

MIJN WERKZAME LEVEN
Ik ben vanaf 1990 als bewustzijnsonderzoeker aan het werk. Hierin komt elke keer naar voren waar het werkelijk om gaat in mijn leven. Om los te laten wat niet meer bij me past en in verbinding te komen met wie ik werkelijk ben. En dit veranderd. Dit is niet statisch maar het leven brengt me daar waar ik kan groeien.
Dit doe ik sinds 1993 ook met groepen en individuen. Ik heb van 2005 tot 2017 een eigen centrum voor bewustwording gehad. Dit heette 1frissewind (nog steeds de officiele bedrijfsnaam waaronder ik bij de belasting bekend sta).

Nadat mijn zoon overleden is in 2016 ben ik eerst een paar jaar mijn bewustzijn gaan verruimen over het onderwerp dood en rouwen. Hier ben ik zo door gegroeid, en daar bedoel ik mee dat mijn bewustzijn zo verruimd is dat voor mij geen dood meer bestaat. We kunnen niet doodgaan, dood is alleen de poort naar het ruime Bewustzijn van ons Zelf. 
En tijdens het rouwen heb ik ontdekt dat alle pijn die tijdens de rouw naar boven komt een poort is naar je ware Zelf. Hier heb ik ook een aantal jaren vrouwen mee begeleidt tijdens retraites in het centrum voor zinvol rouwen.

Doordat ik zo gepassioneerd mijn eigen boek Zinvol rouwen ben gaan schrijven in 2017 ben ik in een nieuw gebied gekomen in mijn leven. Ik noem het graag ‘de reis van je boek’. En in juni 2019 heb ik de knoop doorgehakt.

En geef nu aandacht aan een nieuwe doelgroep; (aspirant) transformationele auteurs. 

Waarom ben ik zo gepassioneerd om te werken met deze doelgroep? 
Er zijn heel veel mensen die een heel bijzonder verhaal kunnen vertellen. Over hun leven of deel van hun leven. En tijdens het schrijven kun je dit leren:
* Samenwerken met je hogere Zelf en alle andere helpers uit de spirituele lagen van ons bewustzijn.
* Een ruimte maken voor de menselijke emoties als angst, verdriet, boosheid, onmacht.
* Vergroten van je Moed om jouw waarheid naar buiten te brengen.
* Angsten overwinnen om zichtbaar te zijn met je kwestbaarheid.
* Ontdekken dat je niet alles zelf hoeft te kunnen en te doen en leren hoe je met een team kan samenwerken.
* Heling brengen binnen je eigen gezin, je familie (voor hen die open staan om te groeien) en natuurlijk je lezers.
* Je aansluiten bij de schrijversfamilie van transformationele auteurs die een boek schrijven dat hen transformeert en hierdoor ook de lezer van je boek.

 

De werkmethodes die ik kan gebruiken kunnen jou helpen om in contact te komen met je authentieke stem.
De stem die resoneert met je ziel.

Mijn werk is om JOU vrij te maken, zodat je vanuit bezieling en in verbinding met je ware Zelf kan schrijven. Tijdens het schrijfproces en de tijd na het schrijven ga je soms zo uit je comfortzone dat het enige is dat jou blijft motiveren op je reis is ZELFLIEFDE. Daar breng ik je bij, met alles dat ik in huis heb.

 

Ik leid je naar de beste versie van jezelf.
Daar nemen we de tijd voor. Op een geheel unieke wijze. Wil jij dit?

Deze sterke tools gebruik ik om jou te helpen

Systemisch werk

Familieopstellingen, relatie opstellingen. Misschien nog totaal onbekend voor je. Maar zo waardevol tijdens je schrijfproces. Hoe je kan dalen naar de spirituele lagen, in jou, in jouw familieziel?
Wat gebeurt er in de onderstroom? Deze lagen zichtbaar maken geeft jou toegang tot meerdere stemmen in jou. Dit kan je verhaal helpen transformeren omdat je opeens een ander perspectief op je thema krijgt.

Je gevoel is hier je grootste instrument. Ik praktiseer deze methode al vanaf 2002. Doordat ik zo intensief hiermee bezig ben, o.a. door de opleidingen en vele themaworkshops die ik gaf en geef, kan ik dit instrument inzetten om jou te helpen om  jouw boodschap in een boek zichtbaar te maken.

EFT

Ken je de Emotional Freedom Techniek al? Het kloppen op je lichaam? Het beleven van alle negatieve, zware emoties.
Als je schrijft dan komen deze emoties soms in alle heftigeheid naar boven. Ze kunnen ervoor zorgen dat je niet verder schrijft. Of dat je uberhaupt niet begint met je boek..

Het voelen. Het loslaten. Het ‘het is oke dat ik me zo voel’. Het lichaam heeft energiecentra’s en met EFT activeer je deze en herprogrammeer je deze op een gezonde wijze.  Je gaat je super goed voelen als je dit doet.  Je bent Wakker als je eruit bent.
En kan weer lekker verder schrijven. In verbinding met JOU!

The Work of Byron Katie

En ken je The Work of Byron Katie? Het werkvel en hoe je dat kan gebruiken om uit de negatieve verhalen te komen en op de woorden van je eigen zielenpad te landen? Al bijna 20 jaar pas ik deze tool in mijn leven toe. En in het leven van mijn leerlingen. Ik heb ervaren hoe het je in kritieke situaties helpt. Maar ook, hoe je echt DIEP kunt gaan. En niet blijft hangen in je denken. Diep, diep diep. Want daar wil ik je laten landen. In JOU. Jouw waarheid, jouw wijsheid. Jouw diepe gevoel. Dat bevrijdt. Echt.

Wat een mooi verhaal kan daar dan uitkomen. Ik weet dat je na een goeie coaching met mij je staat te trappelen om te gaan schrijven. Wel even pauze nemen he!

Ik ben al in 1999 naar de school van Byron Katie gegaan in Californie. Tijdens mijn werk samen met Katie (ik hielp haar met de tour in Europa en haar school in Nederland) ben ik een paar jaar dicht bij de grondlegger Katie geweest.

We kunnen een bewuste keuze maken om onszelf
als slachtoffer van de omstandigheden te zien,
of we kunnen ervoor kiezen om onze omstandigheden te zien
als een kans om emotioneel en spiritueel te groeien.

HET ULTIEME VERGEVEN

Eigenlijk draait alles waarmee ik je heel goed kan helpen om vergeving. Maar voor DE TRANSFORMATIONELE SCHRIJVERS heb ik een krachtige, in fases verdeelde vergevingsritueel gemaakt. Waarin je stapje voor stapje naar een ruim en licht bewustzijn geleid wordt. Waardoor  je spirituele deel ACTIEF mee kan doen in je boek.
Soms voel je een schuld die niet terecht is. En als je jezelf of een ander niet vergeeft, kan je verhaal in je boek niet zo mooi worden als dat het WEL ZOU KUNNEN WORDEN.
Ernstige schuldgevoelens naar jezelf of hardnekkige oordelen naar anderen kunnen getransformeerd worden. 
Wat een input voor je boek!
Of het vergevingsritueel kan je op die plek, in jezelf,  brengen dat je heel duidelijk krijgt wat jouw werkelijke boodschap is die je wil delen in je boek. 

SCHRIJVEN en meer

Natuurlijk heb ik ook best wel veel ervaring met schrijven. En jij ook, als je een boek wil schrijven. Zoals je weet helpt schrijven je om je innerlijk leven meer zichtbaar te maken.

Niet alle schrijvers zijn zich ervan bewust dat ze een heel team om zich heen hebben die hen woorden influistert.
Als je zelf staat te juichen omdat je de zin zo mooi vind.. dan reken er maar op, dat je AANGESLOTEN BENT OP EEN KANAAL DAT VERDER GAAT DAN JE LICHAMELIJKE TENTAKELS.

Wat ik zelf super mooi vind in een boek als het rouwe, het pure, het echte beschreven staat. Dat er een innerlijk zichtbaar wordt waardoor ik weer meer inzichten krijg over het mens zijn. Ik kan je helpen om zo te schrijven. Omdat ik je vragen stel waardoor het pure zichtbaar wordt. Jouw menselijke ziel mag spreken. En ik luister als je een stuk geschreven heb en geef je eerlijke feedback en misschien dat je daar nog dieper door kunt gaan.

Juist het rouwe, het menselijke, is mooi. Ze brengen je vanzelf naar je innerlijke wijsheid. Je gaat veel schrijven, tijdens de schrijfretraites. NATUURLIJK!

Effe alle focus loslaten

Ken je dat? Je loopt in het bos, op het strand, of in de velden en je ziet niets. Je voelt niets. Je benen lopen wel op de grond maar jij zit er niet in. Je bent alleen maar bezig met de verhalen in je hoofd. Een boek schrijven vraagt zoveel van ons en soms is goed om even de focus los te laten.

Ik wil je graag fantastische, gemakkelijke oefeningen aanleren die je weer terug in het moment en in je lichaam brengen.  Ze werken meteen. Dit is ook nodig tijdens een schrijfretraite. Juist op die momenten dat je even helemaal los bent van alles, doordat je in de natuur loopt, komen de mooiste ideeën. En krijg je inzichten die je helpen tijdens het schrijven van je boek.

Je authentieke stem gebruiken tijdens je schrijven

Herken je je SOCIALE STEM?
We zeggen dat wat de ander wilt horen en niet wat er in ons omgaat. Deze sociale stem is niet verbonden met het lichaam. Je zit in je hoofd en bent niet écht aanwezig. De sociale stem kan ook opkomen als je schrijft met een verborgen agenda! Dit is de grote valkuil van een transformationele schrijver. 

Wil je meer gebruik maken van:

JE AUTHENTIEKE STEM
Om je authentieke stem te gebruiken is het belangrijk om te luisteren. Naar je lichaam, je gevoel en emoties.
Dit vraagt om een houding van niet weten in jezelf te vergroten. Niet weten wat je gaat zeggen of schrijven is niet makkelijk. Maar wel te leren! Ik gebruik hiervoor de methode stemwerk.
Ik kan je brengen bij je verticale stem. In mijn boek Zinvol rouwen is deze veel aan het woord.

Ik ben 1,5 jaar opgeleid door Jean Renee Toussaint, de grondlegger van stemwerk.

 

SPIRITUELE SPELLEN

Mijn dochter Anne heeft het mooiste spel gemaakt:
het Praktiseer Je eigen wijsheid spel, dat we samen of jij in je eentje kunt spelen om steeds weer bij jouw eigen waarheid achter een probleem te komen.
De vele stemmen in jou komen aan het woord. Dit helpt bij een schrijversblock. En om in contact te komen met je moed. Je durf om te gaan staan in jouw waarheid. Het zet je altijd! in beweging. Je eigen wijze delen zullen je brengen naar het antwoord wat je weer op JOUW weg komt.

 

 

LABYRINT

Dit eeuwenoude ritueel is echt een geweldige manier om stapje voor stapje, letterlijk ook, een sprong in je bewustzijn te geven. Je start met een vraag en die vraag zal tijdens het lopen opgelost worden.  In onze tuin ligt een labyrinth. Lekker groot. In alle rust lopen werkt zuiverend.

En ik heb ook oefeningen die lijken op de stappen in het labyrint. Die kun je thuis doen, op een trap. Of op het strand, of in het bos. Waar een stille omgeving is.

Eigenlijk is dit een mooie manier om aan het begin van elke dag te doen. Dat brengt je op één lijn met je ware Zelf. Je kunt het ook gaan doen voordat je een ‘moeilijk’ hoofdstuk wilt schrijven. Bv als je het lastig vind om te schrijven over een familielid waar je moeite mee hebt. 


Hulp bij keuzemomenten

Tijdens de reis van je boek heb je veel keuze momenten. Het gaat niet alleen om hoofdstukken schrijven. Het gaat ook om de structuur. Om wat komt er wel in en wat niet. Het gaat om schrappen. Om killing your darling. Om even alles los te laten en het universum de gelegenheid geven om je te helpen. Het angstdenken helpt je niet. Wel met een open mind open staan voor een wonder. Dat wil zeggen een shift in je denken.

Een sterke kant van mij is dat ik goed kan voelen.
Ik kan je helpen door heel goed op jou af te stemmen. Waar ben je nu? Wat heb je nu nodig.
Ik gebruik mijn opstellingen methode soms om de structuur te zien. En te voelen.
Jouw onderbewuste kan zo iets prijs geven waar je echt wat aan hebt en wat voor jou klopt.
Om door het bos het licht weer te zien. Zodat je elke stap die je neemt met zelfbewustzijn doet.
Dit is ook een hele reis waarin je uitgenodigd wordt om je intuitie te gebruiken. Je gevoel is je richtingwijzer.

 

Uitgeven en boekpromotie

Door mijn eigen reis weet ik hoe je ook hier soms niet weet waar te beginnen. Ik heb gelukkig lijntjes lopen bij uitgevers die je kunnen helpen om zelf je boek uit te geven. Hier kan ik je wel op weg helpen en je het gevoel geven dat het niet al te moeilijk is. Eenmaal op dit station aangekomen zal je misschien angst gaan voelen.Dit is heel normaal. Je gaat je geesteskindje laten zien en dit is best wel een dingetje. Hoe overwin je je angst, en kan je met een open mind dit station aangaan. Daar kan ik je wel mee helpen. In juni 2019 is mijn station nu ontdekken hoe ik zelf kan bijdragen dat mijn boek bij de lezer kan komen. Bv door een lezing te geven in boekwinkels en bibliotheken.

Ik ontvang graag inspirerende blogs en tips bij het transformeren tijdens de reis van je boek.

Je bent succesvol ingeschreven.