fbpx

Geschreven door Anne:
Het is van korte duur en er is totaal geen aanleiding voor, maar ineens zie ik met mijn geestesoog een kasteelpark in Zuid-Limburg voor me (grote bomen, groen, heuvelachtig, een follie) en zie ik hoe we samen wandelen. Mijn leven van vandaag is voor even verdwenen. Het is vijftien jaar geleden. Ik ben twaalf. Robin is zeventien. Hij leeft nog.

Samen kijken we naar een boompje dat ‘mijn boompje’ is, tenminste, dat zegt Robin altijd. We glimlachen. “Anna Paulowna”, staat op een bordje te lezen. Altijd als we samen gaan wandelen, mogen we dit onderdeel van het park niet vergeten. Robin vindt me net zo’n Russische prinses als Anna Paulowna, zegt hij. Ik kan me dat amper voorstellen met mijn puberachtige beugelgezichtje, maar hoe vaak hij mij dit compliment ook geeft, het verveelt nooit. Ik denk dat ieder meisje wel op een prinses wil lijken.

In een bliksemschicht hoor en voel ik Robin helder, met liefde in zijn stem spreken:
“Anne, weet je dat ik naar alle momenten terug kan keren die we samen beleefd hebben?
Zo hoef ik jou nooit te missen.
Ik kom je in alle vormen tegen.
Heel jong en ouder.
Ik kan zo vaak met je in het park wandelen als ik wil.”

Ik word weer wakker uit mijn dagdroom en ik grijp mijn telefoon om dat wat ik net heb gehoord aan mijn moeder te vertellen.

Ervaringen zoals deze moeten gedeeld worden, weet ik.
Zodat ze zich in mijn lichaam kunnen nestelen en positieve ervaringen in mijn rouw kunnen worden.
Als mijn moeder enthousiast reageert en aan me vraagt of ik het op facebook wil delen,
voel ik me wat onzeker worden. Wat nu als het gewoon een hersenspinsel was?
Maar dan herinner ik mij weer het heerlijke gevoel dat ik kreeg bij het plotselinge beeld van het park en het fijne gevoel dat ik kreeg bij Robins woorden.

Mijn verstand wil het verklaren en faalt hierin, maar mijn hart weet dat het waar is.

De taal van die ‘andere wereld’ is zuiver, vol liefde en helder. En het doorgeven van een boodschap duurt soms maar een paar seconden. Dit is waar we op mogen vertrouwen.

Liefs, Anne
Annevandersligte.nl

info@kittyvromen.nl
0031 (0)475 210463

© 2020 Kitty Vromen 

Website, hosting & WordPress Onderhoud in samenwerking met Sitefly